Cavaler...fără fluier

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 29 Noi. 2010

Fotbalul mic oferă mereu imagini memorabile. Orice meci,  indiferent de categorie, lasă în urma lui poveşti haioase. Am văzut de-a lungul timpului bătăi primite de “fluieraşi”, ameninţări ale primarilor la adresa adversarilor şi meciuri întrerupte din cauza lipsei asistenţei medicale.
Până acum  “episoadele” se consumau mai mult la nivelul eşaloanelor de amatori,  dar acum se pare că lucrurile au scăpat de sub control şi aceste incidente apar chiar şi la Liga a 2-a.

Sâmbătă  un meci obişnuit între Juventusul… din Colentina  şi Săgeata Năvodari a generat reacţii neaşteptate. Scorul a fost primul ingredient al apariţiei nervozităţii , iar eliminarea unui  “juventin” a produs haosul. Doi spectatori au intrat pe teren să îşi facă dreptate singuri, crezând că ei fac bine echipei pe care chipurile o susţin din tribune. “Susţinerea” a fost necondiţionata, recalcitranţii dorind să îi “ofere” centralului Eduard Constantinescu o corecţie pe care arbitrul să nu o uite uşor. Şi care să ducă şi la întreruperea meciului, gest la care cavalerul în negru a apelat după ce s-a trezit din pumnii agresorului.

Mai mult ca sigur gazdele partidei vor pierde meciul la masa verde şi vor primi şi o sancţiune de suspendare a arenei proprii pentru câteva partide. Meciul era oricum pierdut astfel încât linia de clasament  nu va suferi modificări substanţiale. Problema care rămâne însă este cea organizatorică. Se întâmplă ca la multe dintre meciurile disputate la noi  siguranţa pe stadion să fie calcâiul lui Ahile. Poliţia şi Jandarmeria se plâng că de fiecare dată fanii intră cu torţe şi fumigene în stadion şi ei sunt nevoiţi să opreasca spectacolul pirotehnic. Uneori se ajunge şi la lupte în tribune între fani şi forţele de ordine care încearcă să îi oprească pe turbulenţii care sunt gata să pătrundă pe gazon.

Din păcate aceste eforturi sunt inutile dacă suporterii găsesc” înţelegere” şi introduc în arenă înaintea începerii meciului materialele cu pricina. Sâmbătă nu a fost nevoie de ele, ci doar de puţină “neatenţie” pentru ca un “fan” să îşi poată exprima ”sentimentele” în mod direct într-o luptă inegală cu un oficial. Nu va fi ultimul eveniment de acest fel, atât timp cât  cei implicaţi nu o să ia măsurile necesare pentru ca lucrurile să nu se mai repete. Până atunci vom mai privi imagini amuzante cu agresorii aflaţi în spatele victimei, care tocmai acorda un interviu presei. Şi toate acestea în faţa Secţiei de Poliţie...
 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revelaţie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradiţia performanţelor din ultimii 15 ani şi au suprins pe toată lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favoriţi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

“Victimele” FRF

Mircea Sandu a promis curăţenie în fotbalul românesc la nivelul eşaloanelor inferioare şi se pare că preşedintele FRF începe să se ţină de cuvânt. Până la a pune în aplicare o altă organigramă la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole