România - Uruguay 39-12. Calificare cu stil pentru Stejari

Rugby - Echipa naţională / Data: 27 Noi. 2010
Foto frr.ro

Cu spectrul calific─ârii la cea de-a ┼časea Cup─â Mondial─â consecutiv─â în fa┼ú─â (la prima edi┼úie nefiind califica┼úi, ci invita┼úi), "Stejarii" s-au dezl─ân┼úuit în fa┼úa propriilor suporteri, f─âcând o prim─â repriz─â foarte bun─â ┼či conducând dup─â prima repriz─â cu 21:0.

Csaba Gal a deschis scorul în minutul 10, iar D─ânu┼ú Dumbrav─â a transformat pentru un 7:0 care parc─â a turnat plumb în ghetele uruguayenilor. Minutul 13 a fost cu noroc pentru echipa noastr─â, arbitrul Alain Rolland acordând eseu de penalizare, transformat de Dumbrav─â.

Dominarea "stejarilor" a fost total─â, Alex Manta reu┼čind un nou eseu în minutul 24, dup─â un cartona┼č galben v─âzut de Fonseca. În ultimele minute ale primei reprize sud-americanii au echilibrat jocul, îns─â nu au putut schimba rezultatul de pe tabela de marcaj, România intrând la pauz─â cu un avantaj lini┼čtitor, 21:0.

În debutul reprizei secunde, D─ânu┼ú Dumbrav─â a reu┼čit s─â ne aduc─â înc─â 3 puncte, ducând scorul la 24:0 ┼či dând startul valurilor din tribune. Primele puncte ale Uruguayului au fost aduse de Martin Crosa, care a reu┼čit eseul în minutul 57, transformat de Arocena. Stejarii au continuat s─â preseze, C─ât─âlin Fercu aducând lini┼čtea în minutul 65, cu cel de-al patrulea eseu. 29:7 ┼či biletele pentru Noua Zeeland─â 2011 erau mai aproape ca niciodat─â. Dugonic a mai redus din dimensiunile scorului în minutul 71, îns─â Arocena a ratat transformarea.

Lemnaru a reu┼čit eseul la prima atingere a balonului, r─âspl─âtind astfel încrederea care i-a fost acordat─â, iar Calafeteanu a reu┼čit transformarea dintr-o pozi┼úie dificil─â pentru un scor concludent, îns─â pe deplin meritat, 36:12. Dumbrav─â a închis tabela, în minutul 80, declan┼čând artificiile. 

Calificare pe deplin meritat─â pentru na┼úionala noastr─â, care va avea din nou ┼čansa de a fi în lumina reflectoarelor ┼či de a se lupta cu marile for┼úe ale rugby-ului mondial, chiar în templul rugby-ului, Noua Zeeland─â. Bravo, b─âie┼úi, felicit─âri echipei tehnice ┼či Federa┼úiei Române de Rugby, precum ┼či tuturor celor care ┼či-au adus aportul la aceast─â calificare atât de a┼čteptat─â.

 

Galerie imagini

Foto frr.ro

Articole din aceeasi categorie

Rugby / Echipa naţională / 27 Noi. 2010

România - Uruguay 39-12. Calificare cu stil pentru Stejari

Foto frr.ro

România s-a calificat la cea de-a ┼časea Cup─â Mondial─â consecutiv─â (la prima edi┼úie fiind invitat─â), dup─â o evolu┼úie extraordinar─â, încununat─â cu un scor elocvent, 39:12. Stejarii au r─âzbunat toate nereu┼čitele din meciul tur, oferind un spectacol total în fa┼úa unui stadion vulcanic, a┼ča cum nu a mai fost v─âzut demult în România la un meci de rugby.

Rugby / Echipa naţională / 26 Noi. 2010

Rom├ónia ÔÇô Uruguay. Forma┼úiile pentru meciul decisiv pentru Cupa Mondial─â

Lotul "Stejarilor" pentru meciul cu Uruguay, Sâmb─ât─â 27.11.2010

Pag. 1 din 4 | 2 art./pag. | Total 7 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole