Experienţa Ligii Campionilor

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 26 Noi. 2010

Liga Campionilor este f─âr─â îndoial─â cea mai important─â competi┼úie intercluburi din lume. Pentru majoritatea echipelor cu nume  ale b─âtrânului continent este principalul obiectiv  al sezonului. Doar pentru ele, pentru c─â odat─â cu noul format implementat în 1992 a fost tot mai greu pentru echipele f─âr─â putere financiar─â s─â fac─â concuren┼ú─â  grup─ârilor cu preten┼úii.

Aici ar trebui s─â includem ┼či campioanele României, care în ultimii ani s-au mul┼úumit cu o participare onorabil─â în grupele UEFA Champions League. Au câ┼čtigat experien┼ú─â, mai bine zis. Aceasta este singura consolare a celor care p─âr─âsesc competi┼úia f─âr─â s─â lase în urma lor regrete.

Dac─â în anii `90 Steaua s-a b─âtut cu ┼čanse pentru accederea în fazele superioare, în ultimele sezoane campioanele Ligii  I  ┼či-au stabilit ca obiectiv m─âre┼ú calificarea în Cupa UEFA (Europa League).  Mai jos de atât nici nu puteau s─â î┼či propun─â. Cu excep┼úia Urziceniului în 2009,  care gra┼úie  grupei accesibile a putut chiar s─â se bat─â pân─â la final pentru intrarea în grupul select al primelor 16 grup─âri din Europa, celelalte s-au mul┼úumit cu momente de glorie efemer─â.

Steaua la Kiev sau CFR Cluj la Roma ne-au f─âcut mândri pentru o sear─â. Au fost 2 episoade memorabile ┼či atât. Meciurile urm─âtoare ne-au readus cu picioarele pe p─âmânt ┼či ne-au ar─âtat valoarea fotbalului românesc.

To┼úi juc─âtorii care evolueaz─â în Liga Campionilor î┼či doresc înaintea tragerii la sor┼úi a grupelor  adversari cu nume pentru propria carte de vizit─â ┼či la fel gândesc ┼či ┼čefii lor, care î┼či doresc o re┼úet─â financiar─â excelent─â dup─â cele 6 meciuri jucate. De fapt nu ar trebui s─â ne mire asta prea mult atât timp cât titlul de campioan─â în România este echivalent cu milioanele din Lig─â. Nimeni nu se gânde┼čte la imagine sau  la performan┼ú─â, ci doar la bani. O astfel de viziune nu poate s─â aduc─â acele rezultate care s─â nu îl mai fac─â pe Sorin Câr┼úu s─â sparg─â plexiglasul b─âncii de rezerve la Basel. Noroc c─â nu era de termopan, c─â a┼ča  gestul s─âu nu mai f─âcea înconjurul lumii!  

Ca s─â ne d─âm seama de nivelul la care suntem, ar trebui s─â facem o compara┼úie între proasp─âtul demis de pe banca ardelenilor ┼či un omolog de-al s─âu celebru.
Mourinho nu a avut lini┼čte nici la 4-0 ┼či s-a gândit c─â mai poate ob┼úine câte ceva dincolo de cele 3 puncte. M─âcar pentru partidele viitoare, în care îi vroia neap─ârat pe doi dintre titularii s─âi amenin┼úa┼úi cu suspendarea la încasarea  urm─âtorului  cartona┼č galben.
S-a consultat cu Chendo ┼či  a ales s─â îi pun─â în ni┼čte situa┼úii nepl─âcute pe Sergio Ramos ┼či Xabi Alonso, care au mimat tragerile de timp în folosul echipei. Oare Sorin Câr┼úu a gândit la fel când a spart plexiglasul?
 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revela┼úie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradi┼úia performan┼úelor din ultimii 15 ani ┼či au suprins pe toat─â lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favori┼úi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

ÔÇťVictimeleÔÇŁ FRF

Mircea Sandu a promis cur─â┼úenie în fotbalul românesc la nivelul e┼čaloanelor inferioare ┼či se pare c─â pre┼čedintele FRF începe s─â se ┼úin─â de cuvânt. Pân─â la a pune în aplicare o alt─â organigram─â la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole