Pariuri fără …inspiraţie

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 15 Noi. 2010

După triumful Furiei Roja la CM 2010 din Africa de Sud, fotbalul a luat-o razna. Dacă pe continentul negru principala favorită la casele de pariuri şi-a adjudecat în cele din urmă titlul, începutul noului sezon nu a mai confirmat deloc aşteptările pariorilor.

În majoritatea campionatelor importante  din Europa,  echipele care altădată dominau competiţiile sunt acum în căutarea gloriei de …puţin timp apusă, în vreme  ce outsiderele au început să facă legea. Totul spre surprinderea şi deznădejdea pariorilor, care au umplut deja coşurile cu biletele de la agenţii.

Cel mai bun exemplu este Chelsea, campiona en-titre din Premier League, care aseară a anulat multe buletine  de pariuri prin usturătorul eşec de acasă în faţa lui Sunderland.
Din păcate, în ultimul timp meritele echipelor care reuşesc astfel de performanţe sunt puse  în umbră de suspiciunile legate de corectitudinea  respectivelor jocuri.
O victorie de asemenea manieră a unei echipe de mijlocul clasamentului ridică acum multe semne de întrebare. Altădată vorbeam despre surprize, acum există doar îndoieli.

Ligue I ofera însă cel mai suprinzător  lider. Dupa 13 etape jucate Brest s-a instalat comod pe primul loc şi priveste de sus în jos clasamentul din Hexagon. Nou-promovata a profitat de apatia favoritelor Bordeaux, Lyon si Marseille, şi nebăgata în seamă de nimeni a surprins întreaga Franţă.

În Germania Mainz a fost vedeta primelor etape prin seria victorioasă de 7 partide, care a dus-o nu doar pe primul loc, ci şi în cartea de istorie a Bundesligii. Elanul s-a pierdut mai apoi dar o altă surpriza şi-a făcut loc printre favoriţi şi a ajuns la conducere. Borussia Dortmund a regăsit gustul succesului după ani de penitenţă şi acum speră că va reedita ultimul titlu din 2002 câştigat cu Matthias Sammer pe bancă.

Nici Liga I nu face excepţie. Oţelul este aproape de titlul neoficial de campioană de toamnă după un tur în care dincolo de punctele câştigate a convins şi în meciurile disputate în faţa  echipelor cu pretenţii.A supus Steaua la Galaţi, a reuşit victoria şi în Ştefan cel Mare, iar din Giuleşti a plecat cu un punct.

Rămâne de văzut câte dintre aceste surprize plăcute vor confirma şi la final. Dacă asta se va întâmpla mă voi vedea nevoit să mai consolez câţiva prieteni care apelează la soluţia îmbogăţirii rapide prin intermediul caselor de pariuri. Asta pentru că majoritatea mizează pe echipele cu pretenţii, puţini sunt cei care cred în noul val sau în noile schimbări din fotbal. Kaiserslautern şi Rehagel au crezut în 1998 într-o minune şi ea s-a îndeplinit. Neamţul a reuşit încă una  în Portugalia şase mai târziu. Avea o şansă din 80…

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revelaţie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradiţia performanţelor din ultimii 15 ani şi au suprins pe toată lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favoriţi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

“Victimele” FRF

Mircea Sandu a promis curăţenie în fotbalul românesc la nivelul eşaloanelor inferioare şi se pare că preşedintele FRF începe să se ţină de cuvânt. Până la a pune în aplicare o altă organigramă la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole