Dup─â Mourinho... potopul

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 13 Noi. 2010

Exist─â via┼ú─â ┼či dup─â moarte, a┼ča se spune mai nou atunci când la o echip─â apar metamorfoze generate de schimb─âri masive în cadrul lotului sau pe banca tehnic─â.

Este ┼či cazul supercampioanei din sezonul trecut, Inter Milano, care dup─â plecarea antrenorului care i-a schimbat istoria din ultimii 45 de ani ┼či-a pierdut str─âlucirea.

Statisticile prezentate în oglind─â de Gazeta Sporturilor arat─â c─âderea nerrazurrilor, care au pierdut nu doar efervescen┼úa ofensiv─â, ci ┼či pozi┼úia frunta┼č─â din Serie A.

Interul a coborât pe locul 4 în clasament ┼či este la 3 puncte de rivalii de la AC Milan, care au preluat ┼čefia dup─â 11 etape.

În orice colectiv îns─â, dup─â un success istoric, cum a fost în cazul milanezilor  tripla campionat-Cup─â-Liga Campionilor, apare o anumit─â stare de suficien┼ú─â generat─â de îndeplinirea obiectivelor pe care le-ai  visat atunci când ai semnat contractul de profesionist cu noua ta echip─â.

Ulterior motiva┼úia trebuie regasit─â la startul noului sezon, lucru deloc u┼čor de realizat dac─â ne gândim c─â pentru unii dintre eroii stagiunii trecute vacan┼úa a fost scurt─â datorit─â CM 2010.

Cel mai bun exemplu este cel al liderului olandez Sneijder, unul dintre candida┼úii îndrept─â┼úi┼úi la Balonul de Aur din acest an, care a prins finala Mondialului cu na┼úionala batav─â ┼či ┼či-a început vacanta imediat dupa 11 Iulie.

Dup─â o s─âpt─âmân─â –dou─â de vacan┼ú─â într-o insul─â exotic─â olandezul zbur─âtor a reînceput preg─âtirile cu …un nou antrenor la echip─â.
Rafa Benitez a fost soluţia găsită după plecarea lui Mourinho la Real Madrid.

Aparent schimbarea nu ar fi trebuit s─â se resimt─â a┼ča puternic, pentru c─â stilurile celor doi tehnicieni sunt oarecum apropiate. În fapt îns─â Mourinho adusese cu el la Milano o atitudine ┼či crease o familie.

Dovada cea mai bun─â este faptul c─â în mare parte echipa din 2009/2010 s-a bazat pe scheletul jucatorilor sud-americani. 4 argentieni ┼či 4 brazilieni prindeau echipa tip la Milano, dar în var─â în Africa de Sud niciunul nu s-a apropiat nici m─âcar de podium.

Pân─â când Benitez va reface spiritul de echip─â din sezonul trecut va mai dura ceva timp, spaniolul fiind ┼či el con┼čtient de greutatea misiunii sale, chiar dac─â a g─âsit o echip─â  deja format─â de predecesorul sau. O echip─â campioan─â…

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revela┼úie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradi┼úia performan┼úelor din ultimii 15 ani ┼či au suprins pe toat─â lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favori┼úi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

ÔÇťVictimeleÔÇŁ FRF

Mircea Sandu a promis cur─â┼úenie în fotbalul românesc la nivelul e┼čaloanelor inferioare ┼či se pare c─â pre┼čedintele FRF începe s─â se ┼úin─â de cuvânt. Pân─â la a pune în aplicare o alt─â organigram─â la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole