Derby-uri şi coincidenţe

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 08 Noi. 2010
Foto ultras.sportlocal.ro

Săptămâna aceasta  două dintre meciurile de mare tradiţie în fotbalul românesc se vor juca în “dublă manşă”, prima data în Liga I, iar a doua oară în Cupă. Tragerea la sorţi de săptămâna trecută pentru sferturile Cupei Romaniei  a adus faţă în faţă exact aceleaşi echipe care vor juca şi în campionat, înainte sau după meciurile respective, astfel încât cei care au pierdut un duel vor avea dreptul la recurs peste doar câteva zile.

Pentru Steaua însă, recursul a fost  respins în ultimii 11 ani, adică din 1999 încoace, când roş-albaştrii au  triumfat ultima oară. Părăsirea competiţiei din fazele incipiente  nu ar fi aşadar o  premieră în ultimii ani, ci chiar o obişnuinţă, pentru că roş-albaştrii au contabilizat nenumărate eliminări timpurii, mai ales de când finanţatorul echipei a declarat Cupa României un obiectiv neinteresant.

Pentru Rapid filmul s-a rupt în 2007, după 2 Cupe ale României câştigate consecutiv de Răzvan Lucescu & Co. De atunci trofeul s-a mutat pe şine spre Cluj, CFR-ul reuşind să domine competiţia în ultimele 3 ediţii.

În campionat avansul luat de Oţelul îi sperie însă pe rivali, şi îi obligă să abordeze fiecare meci la victorie pentru a se apropia de gălăţeni. Aşadar, şi duelul din prima divizie are un caracter “decisiv”, deşi actorii implicaţi refuză să recunoască asta pentru a nu mări şi mai mult tensiunea derby-ului.

În Ştefan cel Mare meciurile vor avea alt istoric, măcar din punctul de vedere al ordinii disputelor. Se va juca mai intâi meciul din Cupă, competiţie ratată în ultimii ani de ambele combatante. Acum 10 ani Dinamo se impunea în finală împotriva oltenilor, apoi câinii au jucat finala în fiecare an, pentru următoarele 5 sezoane.

După aceea însă, dinamoviştii nu au mai fost aproape de trofeu, în timp ce pentru craioveni finala din 2000 a reprezentat cântecul de lebădă în Cupa României. S-a ajuns astfel în situatia în care  ambele echipe caută succesul în competiţia surprizelor de ceva timp, însă daca îl vor reuşi vom afla la mijlocul acestei săptămâni sau cel mai tarziu în luna mai, în urma finalei care se va juca la Braşov.

Revanşa este programată apoi duminică în campionat, dar victoria va fi doar una de orgoliu, pentru că obiectivul pentru Liga I pare mai greu de atins pentru ambele combatante.

 

 

Galerie imagini

Foto ultras.sportlocal.ro

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revelaţie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradiţia performanţelor din ultimii 15 ani şi au suprins pe toată lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favoriţi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

“Victimele” FRF

Mircea Sandu a promis curăţenie în fotbalul românesc la nivelul eşaloanelor inferioare şi se pare că preşedintele FRF începe să se ţină de cuvânt. Până la a pune în aplicare o altă organigramă la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole