MOURINHO DE ROMÂNIA

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 01 Noi. 2010

Jose Mourinho este numele cel mai des rostit atunci când anchetele de sfâr┼čit de an stabilesc cel mai bun antrenor al anului. Anul acesta este din nou unul dintre pretenden┼úii serio┼či, dup─â o tripl─â istoric─â al─âturi de Internazionale Milano. Stilul portughezului este contestat de mul┼úi, mai ales din momentul in care The Special One a început s─â se impun─â prin performan┼úele de la Porto sau Chelsea.

Încet, încet majoritatea antrenorilor au început s─â preia din ideile lui Mourinho ┼či au încercat s─â le aplice. Personal am observat în ultimele luni, îns─â, c─â unul dintre ei se apropie tot mai mult de  profilul lusitanului de 47 de ani.

Da, îmi place Cristi Pustai , un antrenor serios care a ┼čtiut s─â scoat─â din mediocritate o trup─â mic─â ┼či s─â o impun─â ca pe o favorit─â la cupele europene. Începutul de sezon confirm─â ascensiunea Media┼čului, prima echip─â din cariera de antrenor a lui Pustai.

La doar un an de la preluarea “gazi┼čtilor” Pustai a reu┼čit promovarea în prima lig─â, acolo unde îns─â impactul a fost atât de puternic încât la final Gaz Metan a terminat prima sub linia retrograd─ârii. Cu toate acestea, Rapidul, CFR Cluj  ┼či chiar campioana Unirea Urziceni au plecat f─âr─â puncte de la Media┼č.

Cu toate c─â echipa a ratat obiectivul impus de conducere, ┼čefii nu au luat în calcul schimbarea omului num─ârul 1 al staff-ului tehnic. Dar cum ┼či norocul joac─â un rol important în toate, acesta a fost aliatul lui Pustai, iar dup─â retrogradarea la masa verde a Arge┼čului în scandalul celebru de acum al mitei pentru arbitri, Gaz Metan ┼či-a p─âstrat locul în prima divizie.

Cu un an de experien┼ú─â în Liga I antrenorul de 45 de ani a reu┼čit în sezonul imediat urm─âtor s─â nu aib─â emo┼úii mari la retrogradare al─âturi de b─âie┼úii s─âi, care la final au ob┼úinut un meritat loc 10.

Cu un joc la rezultat , asa cum o face ┼či mentorul s─âu, Pustai a creat o echip─â greu de dep─â┼čit de granzii Bucure┼čtiului sau chiar ai Provinciei. De multe ori ap─ârarea face legea la Media┼č, iar adversarii se lovesc de zidul din fa┼úa lui Ple┼čca. Cu victorii la limit─â în primele etape,  Gaz Metan  a ajuns s─â fie chiar ┼či liderul campionatului dup─â primele 4 runde. Cu un brazilian -minune Eric, dar ┼či cu mul┼úi „trabajadores” în primul 11 visul unei particip─âri în eurocupe nu este o iluzie.

┼×i dincolo de calit─â┼úile de antrenor pe care le-a demonstrat în ace┼čti ani, am mai observat la  Pustai ┼či o atitudine pozitiv─â fa┼ú─â de meseria sa. Rar l-am v─âzut protestând la adresa arbitrilor sau g─âsind scuze pentru un insucces al echipei sale.

Ca o p─ârere personala, il v─âd pe Cristi Pustai în scurt timp la o echip─â mare din Bucure┼čti. A fost ┼či în trecut remarcat de Gerorge Copos dup─â un meci direct în Giule┼čti, dar sunt sigur c─â ambi┼úiile antrenorului sunt mai mari.

Dac─â va continua pe acela┼či drum pe care a pornit în 2007, Pustai poate ajunge îns─â ┼či mai sus, de ce nu, chiar ┼či la prima reprezentativ─â. E un pariu pe care îl fac acum, iar viitorul va confirma dac─â am fost inspirat sau nu.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revela┼úie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradi┼úia performan┼úelor din ultimii 15 ani ┼či au suprins pe toat─â lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favori┼úi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

ÔÇťVictimeleÔÇŁ FRF

Mircea Sandu a promis cur─â┼úenie în fotbalul românesc la nivelul e┼čaloanelor inferioare ┼či se pare c─â pre┼čedintele FRF începe s─â se ┼úin─â de cuvânt. Pân─â la a pune în aplicare o alt─â organigram─â la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole