Cupa României, mereu (ne)surprinzătoare

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 29 Oct. 2010

Cupa României devine în ultimii ani o afacere doar pentru cei mari. Echipele mici nu mai au acces nici măcar în sferturile de finală, acolo unde pentru a treia oară consecutiv nicio grupare din eşaloanele inferioare nu a obţinut accesul.

ALRO Slatina şi Voinţa Sibiu au fost ultimele echipe din fotbalul mic care au ratat şansa de a intra în primele 8. Formatul competiţiei şi tot felul de şicane ale mai marilor din televiziuni i-au privat pe  cei mici de şansele lor în faţa “greucenilor”.

Sibiul s-a descurcat excelent pe Bega, unde Timişoara pare în pierdere de viteză în ultimele doua jocuri. Poate altfel ar fi stat lucrurile dacă meciul s-ar fi jucat la Sibiu aşa cum fusese programat iniţial în urma tragerii la sorţi. Aceleaşi şanse le-ar fi avut şi ALRO Slatina dacă ar fi avut avantajul terenului propriu în faţa “câinilor”.

FRF-ul s-a gândit să le dea o “mână de ajutor” divizionarelor secunde şi le-a trimis să joace în deplasare la solicitarea televiziunilor, care vroiau programarea partidelor în nocturnă la o oră de maximă audienţă. Contractul e contract s-ar putea spune. Dar cu … respectul e mai greu. Cei care nu au bani de nocturnă trebuie să accepte costurile deplasării până la stadionul rivalilor.

Şi daca la Timişoara lumea se mai strânge pe stadion, în Ştefan cel Mare  interesul pentru fotbal “este, dar nu prea”, vorba unui  hâtru dintr-un filmuleţ celebru pe Internet. La câţi spectatori se adună în Ştefan cel Mare, orice indicaţie a tehnicenilor poate fi dedusă şi înţeleasă de adversari.

Cupa României este acum interesantă doar pentru echipele care îşi propun o participare în cupele europene. Pentru celelalte este doar un prilej de a-şi roda rezervele în meciurile oficiale. Obiectivul salvării de la retrogradare primează în multe dintre  cazuri.

Dar parcă în altă parte nu e chiar la fel ca pe plaiurile noastre mioritice. Sezonul trecut  în Anglia,  Portsmouth, echipă aflată în moarte clinică - şi penalizată, şi cu banii “sechestraţi” - s-a bătut până la capăt pentru cel mai vechi trofeu din fotbalul mondial.
Dupa o calificare în sferturi ,  băieţii din port au trecut de incomoda Birmingham şi de  furioasa Tottenham pentru a întâlni în ultimul act pe Chelsea. Iar acolo au cedat greu şi la limită, după ce milionarii lui Abramovich au tremurat serios.

Nota bene, Portsmouth a dat şi omul numărul 1 pentru poarta Albionului la C.M. 2010. David James a fost la aproape 40 de ani titularul lui Capello după uriaşa greşeală  a lui  Green din meciul cu S.U.A.

Ne pregătim de sferturile Cupei, dar parcă ne e dor de sezoanele în care echipele cotate cu şansa a doua surprindeau plăcut şi ofereau surprizele competiţiei KO. Până când  interesul s-a diluat şi totul a fost lăsat doar pe umerii favoritelor.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revelaţie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradiţia performanţelor din ultimii 15 ani şi au suprins pe toată lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favoriţi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

“Victimele” FRF

Mircea Sandu a promis curăţenie în fotbalul românesc la nivelul eşaloanelor inferioare şi se pare că preşedintele FRF începe să se ţină de cuvânt. Până la a pune în aplicare o altă organigramă la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole