Simon Mukun şi Makda Harun Haji - laureaţii Maratonului de la Veneţia

Atletism - Internaţional / Data: 26 Oct. 2010
Simon Mukun, la prima mare victorie a carierei
Foto www.iaaf.org (Lorenzo Sampaolo)

Simon Mukun (Kenya) şi Makda Harun Haji (Etiopia) au câştigat cea de-a 25-a ediţie a Maratonului de la Veneţia.  Pentru Mukun este prima mare victorie a carierei, cu această ocazie îmbunătăţindu-şi şi cea mai bună performanţă personală. Kenyanul a coborât pentru prima oară sub 2 ore şi 10 minute, câştigând cu timpul  de 2:09:35, şi şi-a îmbunătăţit astfel cu peste 2 minute cel mai bun rezultat al carierei, 2:11:39, obţinut acasă, la Nairobi.

Mukun a dus o luptă extraordinară , până la ultimul kilometru, cu etiopianul Sahle Betona Warga, în apropierea finişului Betona conducând şi părând a avea resurse pentru  câştigarea cursei. Din păcate pentru el, etiopianul a căzut cu doar 400 de metri înaintea liniei de sosire şi cu toate eforturile nu a reuşit mai mult decât locul al doilea, la 12 secunde de învingător. Pe trei s-a clasat un alt kenyan, Peter Nderitu,  care a fost înregistrat cu timpul de 2:10:52.


În cursa feminină, lupta s-a dat tot între Kenya şi Etiopia, deznodământul fiind însă diferit. Încă de la început, un grup format din două kenyence (Lydia Cheromei şi Elizabeth Chemweno) şi  două etiopience (Shuru Dulume Diriba şi Makda Harun Haji) a preluat conducerea cursei şi a impus un ritm foarte ridicat, la jumătatea cursei înregistrându-se un timp excelent, de 1;12:56.

Makda Harun Haji a lansat atacul decisiv la kilometrul 40, reuşind să treacă prima linia de sosire, după 2 ore, 28 de minute şi 8 secunde, cu peste un minut în faţa principalei rivale, kenyanca Elizabeth Chemweno. Pe locul al treilea, surprinzător, a terminat rusoaica Elena Ruhliada, care a avut un final foarte bun şi a obţinut un timp foarte apropiat de 2 ore şi jumătate (mai exact 2:30:41).


Rezultate


Cursa masculină
1. Simon Mukun Kamama (Kenya) 2:09:35
2. Sahle Betona Warga (Ethiopia) 2:09:47
3. Peter Nderitu Muriuki (Kenya) 2:10:52


Cursa feminină
1. Makda Harun Haji (Ethiopia) 2:28:08
2. Elizabeth Chemweno (Kenya) 2:29:21
3. Elena Ruhliada (Russia) 2:30:41


Sursă www.iaaf.org

 

Galerie imagini

Simon Mukun, la prima mare victorie a carierei
Foto www.iaaf.org (Lorenzo Sampaolo)Foto www.iaaf.org (Lorenzo Sampaolo)

Articole din aceeasi categorie

Atletism / Internaţional / 03 Noi. 2010

Dublă victorie kenyană la Maratonul de la Frankfurt

Wilson Kipsang
Foto www.iaaf.org (Victah Sailer)

Kenyanul Wilson Kipsang a câştigat duminică Maratonul de la Frankfurt, înregistrând timpul de 2:04:57, cel de-al treilea rezultat mondial al acestui an şi cel de-al zecelea al tuturor timpurilor. La doar al doilea său maraton, după debutul strălucit din aprilie de la Paris

Atletism / Internaţional / 26 Oct. 2010

Simon Mukun şi Makda Harun Haji - laureaţii Maratonului de la Veneţia

Simon Mukun, la prima mare victorie a carierei
Foto www.iaaf.org (Lorenzo Sampaolo)

Simon Mukun (Kenya) şi Makda Harun Haji (Etiopia) au câştigat cea de-a 25-a ediţie a Maratonului de la Veneţia. Pentru Mukun este prima mare victorie a carierei, cu această ocazie îmbunătăţindu-şi şi cea mai bună performanţă personală.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole