Steaua – Dinamo, 27-27 în derby-ul suferinţei

Handbal masculin - Liga Naţională / Data: 10 Sep. 2010

 

 

Steaua şi Dinamo au remizat, miercuri, scor 27:27 (12:10), în etapa a doua a campionatului naţional de handbal masculin. Deşi ar fi trebuit să reprezinte un adevărat derby, cu implicaţii în lupta la vârful clasamentului, prin prisma rivalităţii dintre cele două echipe şi a palmaresului acestora, ambele fiind foste câştigătoare ale Cupei Campionilor Europeni, meciul a fost unul slab şi ne-a oferit o imagine tristă a unor glorii decăzute.

Partida, la începutul căreia a fost ţinut un moment de reculegere în memoria lui Marian Cozma, a fost echilibrată, Steaua şi Dinamo trecând pe rand la conducere. Dinamo a dominat începutul partidei, conducând şi la o diferenţă de trei goluri, însă pauza i-a găsit pe stelişti în avantaj, 12-10, în special datorită evoluţiei foarte bune a portarului Ştefan Laufceag. În ultima parte a meciului, pe fondul unei nervozităţi şi tensiuni excesive, Săulescu şi Hrimiuc de la Steaua şi Voica de la Dinamo au fost eliminaţi definitiv. După o evoluţie mai bună în cea de-a doua parte, Dinamo a reuşit să întoarcă rezultatul, înscriind golul de 27-26 cu 5 secunde înainte de terminarea jocului. Deşi timpul rămas nu îi mai permitea Stelei decât o aruncare de la centrul terenului, la acest nivel fiind imposibil să marchezi dintr-o asemenea fază, totuşi veteranul Viorel Mazilu a aruncat către poartă şi a reuşit să înscrie, cu largul concurs al portarului Drenceanu. În urma acestei remize, Steaua şi Dinamo rămân fără victorie în campionat şi ocupă la egalitate locurile 10-11, cu un singur punct şi golaveraj minus 5.

Golul lui Mazilu, care a adus un punct nesperat Stelei, a fost simptomatic pentru valoarea scăzută a celor două echipe, care, din favorite la titlu an de an, au ajuns să se zbată pentru evitarea retrogradării, într-o sărăcie cruntă şi împovărate de greutatea vitrinelor cu trofee.

Ca aspecte pozitive, să remarcăm totuşi faptul că cele două echipe încă există, deşi criza economică a zdruncinat din temelii bugetele tuturor ministerelor, implicit şi ale celor care tutelează Steaua şi Dinamo, iar sponsorii nu se înghesuie să ajute echipa. Aflată într-un moment de cumpănă, ameninţată cu desfiinţarea secţiei de handbal, Steaua încearcă să construiască o echipă tânără, în jurul unor foste glorii ca Mazilu, Cian sau Laufceag, care îşi pregătesc retragerea.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Handbal masculin / Liga Naţională / 28 Noi. 2010

HC Odorhei revine pe primul loc, Bucovina Suceava câştigă la Baia Mare

Foto bacaulsportiv.ro

Rezultatele etapei a XI-a a Ligii Naţionale de handbal masculin

Handbal masculin / Liga Naţională / 21 Noi. 2010

HCM Constanţa rămâne în cursa pentru titlu

Laurentiu Toma
Foto constantahcm.ro

HCM Constanţa a învins în deplasare Bucovina Suceava cu 30:28 (15:15), în ultimul meci şi totodată derby-ul etapei a X-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Cu un moral foarte bun după victoria din Liga Campionilor contra ruşilor de la Sankt Petersburg

Pag. 1 din 12 | 2 art./pag. | Total 24 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole