Croaţia 2010 România – Spania 11-10. Victorie mare pentru polo-ul românesc

Polo - Campionatul European / Data: 30 Aug. 2010
Foto www.frpolo.ro

 

 

Naţionala de polo a României a obţinut astăzi o victorie foarte importantă în economia grupei A, 11 – 10 (2-1, 3-2, 3-5, 3-2)  contra vicecampioanei mondiale Spania. Este a doua victorie consecutivă a tricolorilor la Campionatul European din Croaţia, după cea cu Turcia, scor 12-6.

După adjudecarea primelor două reprize (scor 2-1 şi 3-2), tricolorii au scăzut ritmul şi au fost egalaţi la 8 după o repriză a treia cu foarte multe goluri (3-5). Nici un egal  nu ar fi fost rău pentru băieţii noştri, însă le-ar fi îngreunat foarte mult misiunea în perspectiva meciului cu Italia, decisiv pentru ocuparea locului 3  şi calificarea în fazele superioare ale competiţiei, mai ales că italienii îi învinseseră pe iberici în prima zi a campionatului, scor 7-6.

În ultima repriză, poloiştii conduşi de antrenorul Istvan Kovacs au reuşit să facă dreptate, impunându-se cu 3-2 şi adjudecându-şi toate punctele, scor final 11-10, păstrând intacte speranţele pentru o calificare miraculoasă în semifinale. Următoarea partidă a României va avea loc miercuri, de la orele 19.00, cu Croaţia, şi va fi transmisă în direct de postul public  TVR 1.

În asemenea momente de bucurie poate nu este cazul să înoţi împotriva curentului, însă sper ca la finalul competiţiei, indiferent de rezultat, să aibă loc o dezbatere publică, în care să fie implicate presa, cluburile, Federaţia Română de Polo, reprezentanţii ministerului de resort, ai autorităţilor locale şi, în mod special, potenţialii sponsori, pentru a se reuşi găsirea unor soluţii pentru scoaterea acestui sport din starea dezastruoasă în care se află.

Situaţia bazinelor şi a marilor cluburi cu secţii de polo din Bucureşti (Steaua, Rapid, Sportul Studenţesc, Dinamo), sărăcia în care se zbat sportivii, antrenorii şi bazele sportive trebuie să îşi găsească un loc de primă mărime pe agenda celor enumeraţi mai sus şi ar trebui, totodată, să constituie un subiect de reflecţie privind implicarea statului în polo la cel mai înalt nivel şi eficienţa acestei implicări, în anul 2010. Mă refer, desigur, la situaţia mizeră a cluburilor patronate de Ministerul Apărării (Steaua), Ministerul Administraţiei şi Internelor (Dinamo) şi Ministerul Transporturilor (Rapid), ministere care sunt exponente ale statului român.

 

 

Galerie imagini

Foto www.frpolo.ro

Articole din aceeasi categorie

Polo / Campionatul European / 12 Sep. 2010

Croaţia, noua campioană a Europei

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Croaţia a câştigat Campionatul European de polo pe apă, organizat pe teren propriu, învingând în finala competiţiei reprezentativa Italiei, scor 7-3. În finala mică,

Polo / Campionatul European / 11 Sep. 2010

Rusia – campioană europeană în competiţia feminină

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Campionatul European de polo pe apă din Croaţia şi-a stabilit laureatele, în competiţia feminină. În finala turneului, ieri, 10 septembrie,  Rusia a învins clar Grecia cu 11-6, iar în lupta pentru medaliile de bronz Olanda a depăşit Italia cu 14-12.  Clasamentul final este următorul:

Pag. 1 din 8 | 2 art./pag. | Total 15 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole