România – Croaţia 7-13. Ghinion teribil în momentele cheie

Polo - Campionatul European / Data: 01 Sep. 2010

 

 

 

România a pierdut cel de-al treilea meci disputat la Campionatul European de Polo pe apă cu scorul de  7-13  (4-3, 1-3, 1-4, 1-3 ), în faţa uneia dintre marile favorite la câştigarea trofeului, formaţia ţării – gazdă, Croaţia. În palmaresul croaţilor se înscriu performanţe impresionante, printre care un titlu mondial, în 2007, un argint olimpic la Atlanta, precum şi două finale, ambele pierdute, la Europenele din 1999 şi 2003. Un alt argument pentru forţa polo-ului croat îl reprezintă cele 13 trofee cucerite în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa de către 4 echipe (Mladost Zagreb – 7 trofee, recordul competiţiei, Jug Dubrovnik – 3, Jadran Split – 2 şi Splitska Banska Split – 1). Acestora li se adaugă o salbă de medalii de aur în competiţiile naţionalelor de juniori şi de tineret, dublate de o infrastructură extraordinară.

Odată făcute aceste precizări, să spunem că, după un început de meci foarte bun, în care au condus cu 3-1 şi 4-2, tricolorii, ”ajutaţi ” şi de ghinion, au început să piardă teren, astfel încât la finalul celui de-al doilea sfert croaţii au reuşit să întoarcă rezultatul, scor 6-5.  Sfertul al treilea a constituit cheia meciului, pe fondul unor mari ratări ale tricolorilor croaţii desprinzându-se decisiv (10-6). Mingea a refuzat să intre în poartă în câteva situaţii clare, ceea ce şi-a pus amprenta asupra psihicului elevilor lui Kovacs Istvan. Ultima repriză nu a mai putut schimba nimic, România cedând partida fără drept de apel (7-13).

Ghinionul băieţilor noştri în momentele cele mai importante ale meciului i-a privat de un rezultat foarte bun (cel puţin un egal), care ar fi însemnat enorm în economia luptei pentru calificare. Chiar şi aşa, băieţii noştri păstrează şanse reale pentru calificarea în semifinale, având nevoie de o victorie în ultimele două meciuri, cu Italia, liderul grupei cu maxim de puncte, sau cu Muntenegru, campioana europeană en-titre. România poate prinde locul 3 chiar şi doar cu un egal, cu Muntenegru, dacă este ajutată de jocul rezultatelor (în cazul unei înfrângeri a muntenegrenilor cu Spania).

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Polo / Campionatul European / 12 Sep. 2010

Croaţia, noua campioană a Europei

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Croaţia a câştigat Campionatul European de polo pe apă, organizat pe teren propriu, învingând în finala competiţiei reprezentativa Italiei, scor 7-3. În finala mică,

Polo / Campionatul European / 11 Sep. 2010

Rusia – campioană europeană în competiţia feminină

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Campionatul European de polo pe apă din Croaţia şi-a stabilit laureatele, în competiţia feminină. În finala turneului, ieri, 10 septembrie,  Rusia a învins clar Grecia cu 11-6, iar în lupta pentru medaliile de bronz Olanda a depăşit Italia cu 14-12.  Clasamentul final este următorul:

Pag. 1 din 8 | 2 art./pag. | Total 15 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole