Speranţe năruite: Italia – România 10-7

Polo - Campionatul European / Data: 03 Sep. 2010

 

România a cedat al doilea meci consecutiv la Campionatul European de Polo din Croaţia, 7-10 (2-4, 1-1, 1-2, 3-3) cu multipla campioană olimpică, mondială şi europeană Italia, singura echipă care are punctaj maxim dintre cele 12 participante la turneul final. Italienii s-au desprins decisiv încă din primul sfert (4-2), elevii lui Istvan Kovacs nemaireuşind să surmonteze acest handicap, în ciuda jocului de calitate prestat. Până la final, Italia a mai adăugat un gol diferenţei din debutul meciului, astfel încât scorul final a fost de 10-7, sub aşteptările băieţilor noştri şi ale antrenorului Kovacs Istvan. Victoria le-a asigurat italienilor un loc în primele 3 din grupă, iar un semieşec al Croaţiei în această seară le-ar deschide larg porţile chiar pentru ocuparea primului loc, echivalent cu calificarea directă în semifinale.

De acest meci se legau toate speranţele tricolorilor pentru o clasare în primele trei în grupă, ceea ce le-ar fi permis accederea în fazele superioare ale competiţiei şi obţinerea calificării directe la Campionatul European din Olanda, din 2012, însă italienii au confirmat evoluţiile foarte bune împotriva Spaniei şi, mai ales, Muntenegrului. În urma acestei înfrângeri, România rămâne cu şanse infime de calificare, ultimul meci fiind programat duminică, 5 septembrie, împotriva campioanei en titre, Muntenegru, care vine după un adevărat galop de sănătate cu Turcia, 22 – 2.

În grupa B, Ungaria (14-10 contra Rusiei), Serbia (19-9 contra Macedoniei – FYROM) şi Germania (6-5 cu Grecia) nu mai pot pierde primele 3 poziţii şi, implicit, calificarea în lupta pentru medalii.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Polo / Campionatul European / 12 Sep. 2010

Croaţia, noua campioană a Europei

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Croaţia a câştigat Campionatul European de polo pe apă, organizat pe teren propriu, învingând în finala competiţiei reprezentativa Italiei, scor 7-3. În finala mică,

Polo / Campionatul European / 11 Sep. 2010

Rusia – campioană europeană în competiţia feminină

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Campionatul European de polo pe apă din Croaţia şi-a stabilit laureatele, în competiţia feminină. În finala turneului, ieri, 10 septembrie,  Rusia a învins clar Grecia cu 11-6, iar în lupta pentru medaliile de bronz Olanda a depăşit Italia cu 14-12.  Clasamentul final este următorul:

Pag. 1 din 8 | 2 art./pag. | Total 15 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole