România – Turcia, primul pas către locul 7. Italia şi Serbia, calificate în semifinale

Polo - Campionatul European / Data: 08 Sep. 2010
Romnia - Turcia
 Foto:www.europeanchampionships.org

 

 

Joi, 9 septembrie 2010, de la orele 15.00, poloiştii români vor lupta contra reprezentanţilor Turciei pentru o clasare cât mai bună, în limita locurilor 7 – 10.  Ieri (marţi) s-au disputat primele jocuri de clasament, Turcia reuşind să spargă gheaţa la victorii contra Macedoniei (FYROM), scor 9-6, în timp ce Spania a depăşit tot cu 9-6 naţionala Rusiei. În urma acestor rezultate, Rusia şi Macedonia vor încerca într-un nou meci direct după cel din grupă, câştigat de ex-iugoslavi, să evite lanterna roşie a Campionatului European (locul 12), în timp ce echipele rămase se vor duela pentru locurile 7-10 după programul România – Turcia şi Spania – Grecia.

România a mai întâlnit Turcia în această competiţie, fiind colege în cadrul grupei A, meciul dintre cele două echipe deschizând turneul final al Campionatului European. În grupă, tricolorii s-au impus fără să forţeze, scor 12-6,  reuşind apoi un parcurs foarte bun, din păcate stopat de ghinionul teribil în momentele cheie şi de unele decizii foarte controversate ale arbitrilor în meciul decisiv pentru calificarea în sferturi, cu campioana europeană, Muntenegru (terminat la egalitate, 9-9). Echipa de pe malul Bosforului (toţi poloiştii turci provenind de la echipe din Istanbul) nu a reuşit nici măcar un punct, într-o grupă însă foarte puternică, din care alături de naţionala noastră au mai făcut parte Muntenegru, Croaţia, Italia şi Spania.

În lupta la vârful clasamentului, Italia şi Serbia s-au alăturat Croaţiei şi Ungariei, calificate direct, în semifinalele competiţiei. Italia a trecut cu uşurinţă de Germania, scor 6-2, în timp ce în duelul ex-iugoslav Serbia a dispus la limită de Muntenegru, cu 6-5, care astfel nu îşi mai poate apăra coroana cucerită acum doi ani. Totuşi, Muntenegru va da piept cu Germania pentru locul al cincilea, ultimul care asigură calificarea directă la următoarea ediţie a Campionatului European de Polo pe apă, Olanda 2012.

Rezultate

Turcia – Macedonia 9-6

Spania – Rusia 9-6

Italia – Germania 6-2

Serbia – Muntenegru 6-5

Iată şi programul complet al partidelor de joi, 9 septembrie:

11.00 Rusia – Macedonia (FYROM), meci de clasament pentru ocuparea locului 11;

13.00 Grecia – Spania, partidă  pentru locurile 7-10;

15.00 România – Turcia, partidă pentru locurile 7-10;

Semifinale

18.45 Croaţia – Serbia;

21.40 Italia – Ungaria.

În cadrul competiţiei feminine de polo pe apă, miercuri 8 septembrie vor avea loc 3 partide, după următorul calendar:

16.30 Ungaria – Spania, pentru locul 5

18.30 Italia – Grecia, semifinală

20.30 Rusia – Olanda, semifinală

În partida pentru locul 7, Germania a învins luni, 6 septembrie, selecţionata ţării-gazdă, Croaţia, cu scorul de 23-7.

 

 

Galerie imagini

Romnia - Turcia
 Foto:www.europeanchampionships.org

Articole din aceeasi categorie

Polo / Campionatul European / 12 Sep. 2010

Croaţia, noua campioană a Europei

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Croaţia a câştigat Campionatul European de polo pe apă, organizat pe teren propriu, învingând în finala competiţiei reprezentativa Italiei, scor 7-3. În finala mică,

Polo / Campionatul European / 11 Sep. 2010

Rusia – campioană europeană în competiţia feminină

Foto: Deepbluemedia.eu/InsideFoto

Campionatul European de polo pe apă din Croaţia şi-a stabilit laureatele, în competiţia feminină. În finala turneului, ieri, 10 septembrie,  Rusia a învins clar Grecia cu 11-6, iar în lupta pentru medaliile de bronz Olanda a depăşit Italia cu 14-12.  Clasamentul final este următorul:

Pag. 1 din 8 | 2 art./pag. | Total 15 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole