Miami Heat - LA Lakers 94 - 88

Baschet masculin - Internaţional / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 11 Mar. 2011

La începutul sezonului era unul din cele mai a┼čteptate meciuri ale sezonului. La ora începerii partidei era doar meciul s─âpt─âmânii. ┼×i asta din vina ambelor echipe. De┼či e echipa momentului, Lakers pl─âte┼čte tribut inconstan┼úei din prima jum─âtate a sezonului. Juc─âtorii lui Miami se caut─â înc─â, lipsa de omogenitate fiind evident─â, îndeosebi pe finalurile echilibrate ale meciurilor.

Victoria oric─ârei echipe avea s─â însemne ┼či un soi de revan┼č─â. Miami trebuia s─â demonstreze c─â poate dep─â┼či seria de înfrângeri ┼či prilej mai nimerit decât partida cu Lakers nu se putea ivi, iar Lebron trebuia s─â treac─â peste insuccesul din All-Star Game. De partea cealalt─â, Lakers avea nevoie de victorie pentru a r─âzbuna înfrângerea zdrobitoare din prima zi de Cr─âciun. De asemenea, parcursul excelent din ultima perioad─â trebuia consolidat pentru ca la sfâr┼čitul sezonului regulat s─â se concretizeze în ocuparea pozi┼úiei secunde în Conferin┼úa de Vest (teoretic ┼či prima pozi┼úie este accesibil─â).

Favorita cert─â era Lakers, care venea dup─â o serie 8 victorii consecutive, în timp ce gazdele partidei bifaser─â în ultimele cinci meciuri tot atâtea înfrângeri.

Dup─â primul sfert Miami era în avantaj, 29-26. Chalmers din 4 arunc─âri de trei puncte a înscris 9 puncte ┼či a „reu┼čit” ┼či un airball. LeBron ┼či-a condus echipa terminând sfertul cu un co┼č excep┼úional. De partea cealalt─â, Lakers a contat pe tabel─â doar pe Gasol ┼či Bryant, care au marcat împreun─â 20 de puncte.

Primele minute din sfertul doi îi dau prilej lui  Mike Miller s─â ias─â la ramp─â marcând 8 puncte (2 co┼čuri de trei). Gasol ┼či Bosh se remarc─â ┼či ei în ofensiv─â ┼či implicit defensiva ambelor echipe nu e la cel mai ridicat nivel. Miami conduce la pauza mare, 55-53 dup─â un co┼č a lui Bosh dup─â o recuperare ofensiv─â. Unele statistici dup─â dou─â sferturi pot p─ârea surprinz─âtoare: Miami are mai multe recuper─âri, mai multe puncte din apropierea panoului ┼či mai multe puncte din partea rezervelor.

Sfertul trei începe cu rat─âri pe band─â rulant─â de ambele p─âr┼úi. 9 puncte consecutive Lakers ┼či 68-62, cea mai mare diferen┼ú─â de la începutul meciului. Lebron James înscrie din nou în ultimele secunde ale sfertului, care se încheie cu un avantaj minim pentru Lakers, 70-68. Cele doar 30 de puncte înscrise de cele dou─â echipe în acest sfert se explic─â prin multitudinea de gre┼čeli.

Sfertul patru ni-l redescoper─â pe Mike Bibby. Dou─â co┼čuri de 3 ┼či Miami trece în avantaj, 76-73. Ultimele minute se reduc la trei oameni: Wade ┼či James contra Kobe. Bryant termin─â cartu┼čele prea devreme ┼či Wade î┼či conduce echipa spre victorie dup─â un ultim sfert extraordinar. ┼×i dilema apare iar─â┼či: care e cea mai bun─â echip─â din NBA?

Principalii marcatori:

MIAMI: Bosh 24 de puncte, 9 recuper─âri, Wade 20 de puncte, 5 recuper─âri ┼či 5 pase decisive, James 19 puncte, 8 recuper─âri ┼či 9 pase decisive, Mike Miller 12 puncte, 7 recuper─âri

LA LAKERS: Bryant 24 de puncte, 2 recuper─âri ┼či 2 pase decisive, Gasol 20 de puncte, 5 recuper─âri ┼či o pas─â decisiv─â, Bynum 13 puncte, 12 recuper─âri, 2 pase decisive

Foto: Getty Images

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Baschet masculin / Internaţional / Autor: Dumitru Virgil Darie / 11 Mar. 2011

Miami Heat - LA Lakers 94 - 88

La începutul sezonului era unul din cele mai a┼čteptate meciuri ale sezonului. La ora începerii partidei era doar meciul s─âpt─âmânii. ┼×i asta din vina ambelor echipe. De┼či e echipa momentului, Lakers pl─âte┼čte tribut inconstan┼úei din prima jum─âtate a sezonului.

Baschet masculin / Internaţional / Autor: Dumitru Virgil Darie / 28 Ian. 2011

Fără surprize în All-Star Game

Au fost da┼úi publicit─â┼úii juc─âtorii care au fost ale┼či de fani s─â joace în All-Star. Iat─â o scurt─â prezentare a celor dou─â echipe:

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole