Portugalia - victorii pe linie, Anglia - la antipod. Rezultate complete Europa League

Fotbal - Cupe Europene / Data: 11 Mar. 2011

Man┼ča tur a optimilor Europa League a fost marcat─â de rezultatele echipelor portugheze, înving─âtoare în bloc. FC Porto s-a impus în deplasare, la Moscova (1-0 cu ┼óSKA), ┼či este cel mai bine plasat─â pentru calificarea în sferturile de final─â. Sporting Braga ┼či Benfica Lisabona au învins, tot cu un un gol diferen┼ú─â (1-0 ┼či 2-1), adversari foarte puternici precum Liverpool sau Paris Saint Germain, îns─â soarta calific─ârii se va decide în deplasare.

Toate cele 3 forma┼úii olandeze au evoluat pe teren propriu, îns─â rezultatele ob┼úinute au fost foarte diferite. Singura victorie a fost ob┼úinut─â de echipa cu cel mai s─ârac palmares european dintre cele 3, Twente, care a trecut de campioana Rusiei, Zenit Sankt Petersburg, cu scor de neprezentare (3-0), ┼či este cu un picior în sferturi. PSV Eindhoven a reu┼čit doar o remiz─â alb─â în fa┼úa sco┼úienilor de la Glasgow Rangers, în timp ce Ajax Amsterdam a pierdut în fa┼úa zecilor de mii de suporteri cea de-a doua b─ât─âlie olandezo-rus─â (0-1 cu Spartak Moscova).

Echipele din Anglia, Liverpool ┼či Manchester City, mari favorite la câ┼čtigarea trofeului, nu au prins cea mai bun─â zi, pierzând în deplasare f─âr─â a reu┼či s─â înscrie. Dac─â Liverpool a pierdut la limit─â la Braga (0-1) ┼či p─âstreaz─â ┼čanse mari de calificare în turul urm─âtor, situa┼úia este mult mai complicat─â pentru Manchester City, învins─â cu 2-0 de Dinamo Kiev. Un eventual gol reu┼čit de ucraineni în Anglia ar obliga-o pe City s─â înscrie m─âcar de 4 ori pentru a continua cursa, îns─â ┼či f─âr─â gol pentru Dinamo forma┼úia englez─â va avea o misiune extrem de dificil─â.

În poate cel mai tare meci al optimilor, Villareal a dat lovitura în deplasare, la Leverkusen, golul lui Nilmar din prelungiri aducând victoria forma┼úiei spaniole (3-2) ┼či transformând-o pe Villareal în mare favorit─â la calificarea în sferturi. S─â remarc─âm faptul c─â Germania, Spania ┼či Fran┼úa au avut doar câte o reprezentant─â în ultimele 16, în timp ce Italia nu a avut nici m─âcar una.
 

  • Benfica - Paris Saint-Germain 2-1 (Maxi Pereira '42, Jara '81 / Luyindula '14)

 

  • Sporting Braga - Liverpool 1-0 (Alan '18-pen)

 

  • ┼óSKA Moscova - FC Porto 0-1 (Guarin '70)

 

  • Twente - Zenit Sankt Petersburg 3-0 (De Jong '25, 90, Landzaat 56)

 

  • Ajax Amsterdam - Spartak Moscova 0-1 (Alex '57)

 

  • PSV Eindhoven - Glasgow Rangers 0-0

 

  • Dinamo Kiev - Manchester City 2-0 (┼×evcenko '25, Gusev '77)

 

  • Bayer Leverkusen - Villarreal 2-3 (Kadlec '33, Castro '72 / Rossi '42, Nilmar '70, '90)


 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Cupe Europene / 11 Mar. 2011

Portugalia - victorii pe linie, Anglia - la antipod. Rezultate complete Europa League

Man┼ča tur a optimilor Europa League a fost marcat─â de rezultatele echipelor portugheze, înving─âtoare în bloc. FC Porto s-a impus în deplasare, la Moscova (1-0 cu ┼óSKA), ┼či este cel mai bine plasat─â pentru calificarea în sferturile de final─â. Sporting Braga ┼či Benfica...

Fotbal / Cupe Europene / 17 Dec. 2010

Optimile Liga Campionilor. Inter - Bayern ┼či Arsenal - Barcelona ┼úin capul de afi┼č

Mircea Lucescu a avut noroc, ┼×ahtior urmând s─â întâlneasc─â în optimile Ligii Campionilor AS Roma. Turul va avea loc la Roma, meciul decisiv fiind programat la Done┼úk. Capul de afi┼č al optimilor este Inter Milano - Bayern Munchen, reeditarea finalei din 2010.

Pag. 1 din 22 | 2 art./pag. | Total 44 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole