Doar un alt tri┼čor

- Tableta de CICLISM / Autor: Drago┼č Zaharia / Data: 02 Mar. 2011

Alberto Contador. Probabil majoritatea persoanelor interesate m─âcar un pic de ciclism se vor gândi la auzul acestui nume la faptul c─â a câ┼čtigat trei Tururi ale Fran┼úei, un Giro ┼či o Vuelta, de unde rezult─â c─â este un mare ciclist, un extraordinar c─â┼ú─âr─âtor, excelent contratimpist, îns─â un interes sporit asupra carierei spaniolului ┼či un pic de logic─â vor scoate în eviden┼ú─â alte lucruri ce pun serios la îndoial─â performan┼úele spaniolului.

Actualul rutier al echipei Saxo Bank ┼či-a început cariera profesionist─â în 2003, la defuncta echip─â Liberty Seguros, care întâmpl─âtor sau nu s-a desfiin┼úat în 2006 în urma unuia dintre cele mai mari scandaluri de dopaj din istoria ciclismului (Opera┼úiunea Puerto), ce a avut drept urmare printre altele ┼či arestarea managerului echipei, Manolo Saiz, la doar un an distan┼ú─â dup─â ce Roberto Heras, component al aceleia┼či echipe, fusese prins dopat dup─â câ┼čtigarea Turului Spaniei 2005.

Un lucru esen┼úial ce a fost uitat foarte rapid este c─â Alberto Contador,  împreun─â cu al┼úi 5 membri ai echipei, nu au fost primi┼úi în Turul Frantei 2006 în urma suspiciunilor ce planau asupra implic─ârii lor în cazul Puerto. În luna mai a aceluia┼či an, un document din cadrul investiga┼úiei ce con┼úinea ini┼úialele A.C. a fost f─âcut public, ini┼úiale ce fuseser─â scrise de însu┼či Eufemiano Fuentes, doctorul ce f─âcea transfuziile de sânge cicli┼čtilor dup─â un program foarte bine pus la punct. În 2007 o important─â publica┼úie din Fran┼úa a realizat un articol bazat pe un document oficial din cadrul investiga┼úiei cazului Puerto, în care se reg─âsea de mai multe ori numele spaniolului, îns─â cu toate acestea federa┼úia iberic─â a trecut foarte u┼čor cu vederea peste aceste lucruri.

O alt─â suspiciune treze┼čte modul în care Contador a început s─â evolueze în probele de contratimp începând cu 2008-2009, dintr-un ciclist mai mult decât mediocru în aceste probe a ajuns sa îi înving─â pe cei mai buni contratimpi┼čti, chiar ┼či pe Fabian Cancellara, multiplu campion mondial ┼či olimpic în aceast─â prob─â. Faptul c─â un ciclist atât de firav reu┼če┼čte asemenea performan┼úe în aceast─â prob─â reprezint─â o adevarat─â anomalie. Explica┼úiile au fost întotdeauna c─â ┼či-a îmbun─ât─â┼úit pozi┼úia pe biciclet─â, aerodinamica ┼či alte detalii tehnice, dar lucrurile acestea pot fi îmbun─ât─â┼úite de c─âtre orice ciclist, dac─â e s─â ne lu─âm dup─â aceast─â teorie, deci s─â ne a┼čtept─âm s─â vedem victorii la contratimp de la David Moncoutie sau Sandy Casar ?!

Cazul de dopaj din acest an în care a fost implicat “El Pistolero” nu e nici pe departe relevant, e doar o neglijen┼ú─â a spaniolului care se bucur─â din nou de sus┼úinerea federa┼úiei din ┼úara natal─â, fiind achitat imediat dup─â ce fusese suspendat 1 an de aceea┼či federa┼úie. În nenum─ârate reportaje ne-a fost prezentat Contador suferind din cauza acestui scandal, îns─â suferin┼úa lui nu era cauzat─â de faptul ca a fost prins dopat, ci doar pentru ca a fost neatent ┼či pentru ca ┼čtie c─â ┼či ceilal┼úi cicli┼čti fac acelea┼či lucruri.

Studiind clasamentele tururilor câ┼čtigate de Contador putem sesiza cu u┼čurin┼ú─â cum majoritatea rutierilor  “b─âtu┼úi m─âr” de el au fost depista┼úi ulterior pozitiv, a┼ča c─â r─âmâne o singur─â întrebare : cum po┼úi fi curat ┼či în acela┼či timp s─â îi învingi pe to┼úi dopa┼úii ?

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

/ Tableta de CICLISM / Autor: Drago┼č Zaharia / 02 Mar. 2011

Doar un alt tri┼čor

Alberto Contador. Probabil majoritatea persoanelor interesate m─âcar un pic de ciclism se vor gândi la auzul acestui nume la faptul c─â a câ┼čtigat trei Tururi ale Fran┼úei, un Giro ┼či o Vuelta, de unde rezult─â c─â este un mare ciclist, un extraordinar c─â┼ú─âr─âtor, excelent...  

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole