John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 21 Feb. 2011

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează oponentului decât un singur frame.

Jocul întâi îi revine lui Maguire, care profită de două lovituri greşite ale lui Higgins (una de distanţă, cealaltă la mijloc) şi cu cele două urcări la masă duce scorul la 0-1. În al doilea frame John Higgins revine la masă, deşi are nevoie de un snooker: totuşi e el pus într-o astfel de poziţie – Maguire ascunzându-i bila albă în spatele celei maro pe manta dreaptă. Vrăjitorul din Wishaw găseşte bila roşie, dar lasă posibilitate atacului şi Stephen măreşte avantajul (0-2).

Higgins răspunde cu un break de 120 de puncte început în urma unei lovituri de distanţă (1-2). Maguire recâştigă diferenţa de două jocuri în faţa lui Higggins: îl pune într-o situaţie de snooker în spatele bilei galbene, Higgins cedându-i 12 puncte (cu trei ratări); apoi, cu un break de 89, Maguire încheie jocul (1-3). Higgins reduce din nou din diferenţă în jocul cu numărul cinci: profită de o ratare a lui Maguire la buzunarul superior stâng şi închide masa (2-3). Din nou cel supranumit „On Fire” readuce diferenţa de două frame-uri: Higgins ratează atacul la mijloc dreapta şi Maguire face 2-4. Şi apoi tot Maguire este cel care prin mai multe urcări la masă se distanţează (2-5).

John Higgins încheie sesiunea la scorul de 3-5. Deşi Maguire are şansa să ducă scorul la 2-6, totuşi el nu reuşeşte să profite de ocazie: Higgins riscă o bilă roz la buzunarul galben, ratează şi pune practic la dispoziţie o masă deschisă oponentului. Acesta nu strânge decât 18 puncte de pe masă şi e trădat de buzunarul superior drept, iar lui Higgins nu-i trebuie altă invitaţie pentru a mai reduce din handicap (3-5).

Sesiunea decisivă a avut un singur solist: Higgins. El îi ia frame-ul cu numărul nouă lui Maguire, deşi acesta e primul care punctează. Totuşi ratează bila roz la buzunarul superior stâng şi Higgins se apropie la doar un joc (4-5). Acelaşi buzunar îl încurcă şi în jocul următor pe Maguire, iar Higgins egalează cu un break de 63 de puncte (5-5). Deşi cedează 12 puncte în urma unui snooker dificil după bila neagră, Higgins iese din a patra încercare cu bine, controlând situaţia la masă. Profită de erorile adversarului după aceea şi intră şi el pentru prima dată în acest meci în avantaj (6-5). Un break de 74 început printr-o lovitură de distanţă îl ajută pe Higgins să mărească diferenţa de scor (7-5). Singurul frame care-i revine lui Maguire în sesiunea decisivă este cel de-al 13-lea. Acesta e câştigat cu un break de 75 de puncte.

Higgins e cel care punctează primul în jocul al 14-lea. El construieşte doar un break de 54 de puncte şi cedează rândul la masă. Apoi închide masa când Maguire ratează o lovitură defensivă.

Avem parte de tensiune pe final de meci: ultimul frame al partidei e mai greu de câştigat. Higgins are prima şansă luând 72 de puncte de pe masă. Maguire are nevoie de două snookere şi vine la masă să se bată pentru fiecare bilă. Şi chiar obţine cele două greşeli din partea compatriotului său: un snooker în spatele bilei verzi, celălalt în spatele celei maro îl fac pe Higgins să comită două faulturi. Şi părea că Maguire are puterea să-i fure din mână acest frame. Însă Stephen ratează bila maro la buzunarul verde şi mai comite şi fault, iar Higgins cu bila albă în D-ul de deschidere introduce bila care pecetluieşte soarta întâlnirii. Deşi ratează ultima bilă albastră totuşi adversarul său se ridică de pe scaun doar ca să-l felicite, întinzându-i mâna şi recunoscându-se învins.

După meci, Higgins a spus: „Când aveam 8-6, iar el a obţinut snookerele am simţit că el este capabil să-mi facă ceea ce i-am făcut eu lui Mark Williams în finala Campionatului Regatului Unit. Dar el nu a avut noroc la bila maro şi eu am câştigat meciul.”

  Foto www.worldsnooker.com

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au făcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au şi ratat lovituri esenţiale în economia disputei; am avut parte chiar şi de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole