John Higgins ajunge şi anul acesta în finala Openului Galez

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 19 Feb. 2011

John Higgins are şansa să-şi apere titlul obţinut anul trecut în finala cu Ali Carter. De data asta cei doi s-au întâlnit în faza semifinalelor, câştig de cauză având tot scoţianul. El a ieşit învingător în meciul de pe 19 februarie 2011 cu scorul de 6-2.

Prima sesiune s-a încheiat la egalitate: 2-2. Ali şi-a adjudecat primul frame cu un break de 118 puncte. Jocul următor a fost mai încâlcit: un buzunar buclucaş – cel din partea superioară a mesei, la colţul din dreapta – nu a vrut cu niciun chip să dea voie bilei negre să meargă acolo. Aceasta a rămas pe masă după loviturile ratate ale jucătorilor, iar John Higgins a fost încurcat la un moment dat chiar de bila pe care tot el o lăsase, din greşeală, în acea zonă. Scoţianul a comis din această cauză un fault. Altă dată, Ali Carter loveşte cu o bilă roşie această bilă de pe marginea buzunarului, dar ea se încăpăţânează şi nu coboară în buzunar – spre norocul Căpitanului. Se strâng chiar foarte multe bile în jurul acelei zone. Până la urmă Higgins rezolvă situaţia, dar nu strânge decât 19 puncte de pe masă. Totuşi Carter nu profită ratând la mijloc, iar Higgins egalează.

Căpitanul Carter este primul care punctează la masă în frame-ul următor, dar îşi crează doar un break de 31 de puncte. Higgins îi răspunde cu unul de aproape două ori mai mare (76 de puncte) şi intră în avantaj. Ali Carter egalează şi el: strânge 49 de puncte de pe masă, apoi aşteptată greşeala adversarului, greşeală care vine. Higgins ratează lovitura la buzunarul superior stâng şi cedează jocul.

După pauza dintre sesiuni, Ali Carter nu a mai luat niciun frame. Cei doi oponenţi ratează în debutul jocului cu numărul cinci câteva lovituri la buzunare superioare. Una dintre aceste erori îi este fatală lui Ali Carter – pentru că nu mai poate reveni în joc chiar dacă Higgins îşi încheie break-ul de 69 de puncte cu un fault la bila neagră (3-2).

Higgins majorează scorul în al şaselea frame: el face un break de 55 de puncte, apoi joacă o lovitură defensivă. Ali comite un fault – ratând în acelaşi timp şi atacul pe buzunar – iar adversarul său nu-l iartă, determinându-l să cedeze (4-2).

După aceasta, cel care a câştigat de trei ori tiltul de campion modial pune presiune pe adversarul său. Acesta greşeşte mai mult şi, chiar dacă nici Higgins nu mai face break-uri foarte consistente, totuşi Carter e nevoit să se recunoască învins. Scorul devenise 5-2 şi direcţia în care se îndrepta partida părea evidentă. Ali Carter cedează şi următorul joc şi pierde partida din semifinalele Openului Galez 2011 cu scorul de 6-2. A fost o victorie categorică a scoţianului care a câştigat de două ori acest turneu (anul trecut şi în 2000).

La terminarea meciului Higgins a declarat: „Am fost mulţumit de faptul că am încheiat prima sesiune la egalitate (2-2), întrucât Ali a avut şansa să intre în avantaj. După pauză am avut un joc solid. Am încercat să-l forţez să greşească şi am reuşit asta de câteva ori. Apoi am continuat să-l ţin sub presiune. Acum câţiva ani am trecut printr-un moment mai prost al carierei mele şi nu reuşeam să mai concurez pentru titluri. Dar în ultimii trei-patru ani, chiar şi cu cel mai slab joc pe care-l pot produce, am devenit foarte greu de învins.”

John Higgins şi-ar dori să-l aibă ca adversar în finală pe compatriotul său, Stephen Maguire, el spunând: „Ar fi bine să joc cu Stephen Maguire mâine în finală pentru că este unul din colegii mei, dar Mark Selby a atins finala la Mastersul Germaniei, deci are cu siguranţă un moral ridicat şi va juca încrezător mâine.”

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au făcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au şi ratat lovituri esenţiale în economia disputei; am avut parte chiar şi de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole