Stephen Maguire opre┼čte ascensiunea lui Mark Williams

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 18 Feb. 2011
Stephen Maguire Foto www.guardian.co.uk

Dup─â parcursul remarcabil pe care l-a avut în aceast─â s─âpt─âmân─â, Mark Williams – cel care ┼či-a învins to┼úi adversarii de pân─â acum cu scorul de 4-0 – a pierdut în sferturi cu 5-3 în fa┼úa sco┼úianului Stephen Maguire. Cu o sear─â înainte, Maguire îl învinsese pe bunul prieten al lui Williams, legendarul Stephen Hendry.

Maguire începe bine partida ┼či-┼či adjudec─â primul frame. În urm─âtorul galezul reu┼če┼čte un snooker dificil în spatele bilei verzi. Adversarul love┼čte puternic împr─â┼čtiind bilele pe mas─â ┼či pare c─â are noroc într-o prim─â faz─â: una din bilele ro┼čii trage la buzunar. Din p─âcate pentru Stephen ┼či bila alb─â merge într-un buzunar, iar Mark Williams are o evolu┼úie suficient de consistent─â la mas─â pentru a-l determina pe oponentul s─âu s─â cedeze jocul.

În frame-ul al treilea se comit multe gre┼čeli de ambele p─âr┼úi. Mark Williams pe final reu┼če┼čte lovitura la bila galben─â, dar pierde controlul celui albe – asta determinându-l s─â „biciuiasc─â” postavul mesei cu tacul datorit─â nemul┼úumirii. Reu┼če┼čte totu┼či ┼či atacul pe buzunar pentru bila verde. Maguire se g─âsea în zona snookerelor, dar a revenit la mas─â. Cel care ascunde bila alb─â este îns─â galezul. Un fault din partea sco┼úianului Maguire îl pune pe acesta în situa┼úia de a ceda jocul (1-2).

Mark Williams a avut prima ┼čans─â în frame-ul al patrulea, dar a gre┼čit, iar prima sesiunea s-a încheiat la egalitate (2-2).

La reluarea partidei, Williams reu┼če┼čte o lovitur─â combinat─â splendid─â de la distan┼ú─â ┼či adun─â de pe mas─â 63 de puncte, ratând cu sprijinul un atac pe buzunarul superior stâng. Totu┼či, Maguire nu se descurc─â bine ┼či e tr─âdat de buzunarul de mijloc. Mark Williams vine la mas─â ┼či încheie frame-ul „aruncând” bila neagr─â de pe suprafa┼úa de joc (2-3). Dup─â un fault al galezului, Stephen Maguire egaleaz─â din nou printr-un break de 105 puncte.

Williams pare s─â-┼či fi ie┼čit din mân─â pe final de meci. El rateaz─â mai mult ┼či ofer─â destule oportunit─â┼úi adversarului pentru a începe un break câ┼čtig─âtor. ┼×i sco┼úianul mai „d─â cu tacul în balt─â”, dar profit─â de eroarea lui Williams care a încercat buzunarul superior drept ┼či preia conducerea (4-3). Apoi, în jocul urm─âtor, Williams la final mai are nevoie de un snooker pentru c─â nu sunt sufiente puncte pe mas─â pentru a reu┼či s─â revin─â. Din p─âcate pentru el, Maguire îi ascunde lui bila alb─â dup─â cea verde: un fault de ┼čapte puncte din partea galezului îl face pe acesta s─â-i întind─â mân─â adversarului ┼či s─â se recunoasc─â învins.

La masa al─âturat─â cel care s-a calificat în semifinale a fost Mark Selby. El l-a învins tot cu scorul de 5-3 pe Graeme Dott.
 


 

 

Galerie imagini

Stephen Maguire Foto www.guardian.co.uk

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins ├«┼či ap─âr─â cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câ┼čtigat ieri, 20 februarie 2011, meciul s─âu împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida ┼či termin─â în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisiv─â, când nu-i mai cedeaz─â...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au f─âcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au ┼či ratat lovituri esen┼úiale în economia disputei; am avut parte chiar ┼či de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole