Mark Selby câştigă la limită partida cu Stuart Bingham

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 16 Feb. 2011

Mark Selby a avut nevoie de toate cele şapte jocuri programate pentru meciul său cu Stuart Bingham ca să se califice mai departe în cadrul Openului Galez (4-3)

A fost singurul meci al zilei de 15 februarie 2011 care s-a terminat în decisiv. Selby a început bine partida şi şi-a adjudecat primul frame după un break de 95 de puncte, fiind la o bilă de un break de peste 100 de puncte, dar ratând o lovitură cu păianjenul la bila galbenă. Apoi duce scorul la 2-0: Bingham are prima şansă, dar se încurcă după ce adună doar 64 de puncte. Selby vine la masă şi cu un break de 74 de puncte majorează scorul.

După un joc mai încâlcit, Selby îi lasă adversarului în frame-ul al treilea o bilă roşie pe buzunarul superior stâng, iar Stuart Bingham revine în meci (2-1). În următorul frame, Selby ratează o lovitură de distanţă în aplauzele mulţimii care îşi manifesta admiraţia faţă de ce se întâmpla la masa cu numărul doi. Faptul că nu era linişte în sală probabil că l-a deranjat pe Mark şi, pentru că nu a avut răbdare să înceteze „hărmălaia”, a ajuns să fie egalat (2-2). Un break de 96 de puncte îl readuce pe Bufonul din Leicester în avantaj. Bingham comite un fault când un carambol nefericit al bilei negre cu una roşie o trimite pe prima în buzunarul superior stâng. Îi e de ajuns lui Selby pentru a strânge cele 96 de puncte din acea vizită la masă.

O bilă neagră ratată de către Selby în jocul cu numărul şase îi permite oponentului să aducă scorul la 3-3 prin intermediul unui break de 77 de puncte. Stuart Bingham are prima şansă în jocul decisiv: el construieşte un break de 52 de puncte, însă ratează o bilă roşie la buzunarul superior stâng. După ce obţine un snooker dificil în spatele bilei maro, forţându-l pe Stuart să greşească, Mark Selby închide masa şi învinge în această partidă cu scorul de 4-3.

După meci, Mark Selby a declarat: „La ultimele competiţii de snooker am fost preocupat să joc cât mai bine sub presiune, iar azi sunt fericit că am reuşit să mă descurc la acest capitol. Mă aşteptam ca Stuart să obţină acel ultim frame dintr-o singură vizită la masă, aşa că am fost încântat când am mai primit o şansă şi nu am ezitat să profit de ea.”

La masa alăturată Peter Ebdon l-a surclasat pe Dominic Dale cu scorul de 4-2. În cadrul partidei s-au înregistrat şi două break-uri de peste 100 de puncte. Dale se poate mândri cu faptul că a reuşit să obţină cel mai mare break de până acum al turneului: 139 de puncte. De partea cealaltă nici Ebdon nu s-a lăsat mai prejos şi a adunat dintr-o vizită la masă 115 puncte.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au făcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au şi ratat lovituri esenţiale în economia disputei; am avut parte chiar şi de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole