Ryan Day este necruţător în faţa lui Jimmy White

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 15 Feb. 2011

Ryan Day obţine cel mai sever scor al primei zile din cadrul Openului Galez: 4-0. Meciul dintre cei doi face parte din ultima rundă de calificări între primii 32 jucători ai turneului. Organizatorii au decis ca acest meci – ca şi cel dintre Matthew Stevens şi Anthony Hamilton – să se joace la Centrul din Newport.

Galezul a reuşit să câştige meciul său cu legendarul Jimmy White în mai puţin de o oră: 48 de minute. El a obţinut în această partidă şi două break-uri de peste 100 de puncte: unul 125 de puncte – prin care-l egalează pe chinezul Ding Junhui, care a reuşit o performanţă asemănătoare în meciul său cu Marcus Campbell, tot în prima zi a Openului Galez, dar în cadrul optimilor – şi unul de 102 puncte.

La final Day a declarat: „Săptămâna trecută nu am reuşit mare lucru la antrenament, dar azi am jucat bine. I-am urmărit atent evoluţia lui Jimmy în calificări, ştiind că aici va fi o atmosferă grozavă în noaptea asta. Acum aştept nerăbdător confruntarea din optimi în compania lui Ronnie.”

Faptul că a ieşit dintre primii 16 ai lumii l-a făcut pe Ryan să spună: „Am fost într-o pasă proastă şi am pierdut meciuri pe care niciodată nu trebuia să le pierd. Am încercat să mă agaţ de fiecare oportunitate, dar faptul că eu continuam să pierd m-a demoralizat pur şi simplu. După ce s-au încheiat seriile PTC am răsuflat uşurat aşteptând cu nerăbdare Campionatul Regatului Unit. L-am învins pe Jamie Burnett cu scorul de 9-5, după ce am fost condus cu 4-2, iar asta mi-a dat din nou încredere.”

La masa cu numărul doi s-a disputat un alt joc lung: Jamie Cope împotriva lui Rory McLeod. Acesta a avut parte de joc decisiv. Jamie Cope a reuşit în cadrul partidei un break de 120 de puncte. McLeod ar fi putut să învingă, dar, în momentul în care conducea cu 42-0, a pierdut controlul bilei albe. A încercat o lovitură la buzunarul verde cu bila albastră, dar nu i-a ieşit, şi Jamie a venit la masă şi l-a pedepsit.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au făcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au şi ratat lovituri esenţiale în economia disputei; am avut parte chiar şi de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole