Jack Lisowski face un joc bun în meciul cu John Higgins

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 15 Feb. 2011

Jack Lisowski pierde meciul cu John Higgins, dar o face într-o manieră plăcută, arătând că ştie foarte bine snooker. Tânărul de numai 19 ani – care este la debutul său ca jucător profesionist – l-a ţinut în şah până în joc decisiv pe cel care a câştigat de trei ori Campionatul Mondial. Totodată, Higgins este şi cel care a câştigat anul trecut Openul Galez şi a revenit acum – chiar şi după evenimentul trist al familiei sale – să-şi apere titlul.
 
Jack Lisowski a început bine meciul şi şi-a adjudecat primul frame cu un break de 70 de puncte, dar a pierdut următorul joc la bilele colorate. Higgins, cu două break-uri de 58 şi, respectiv, 50 de puncte în frame-uri consecutive, reuşeşte să se distanţeze la 3-1.
 
 Acest lucru nu-l va împiedica pe Lisowski să ducă meciul în decisiv. Cu două urcări la masă (32 şi 47 de puncte) el ia jocul cu numărul cinci. Apoi profită de o ratare a lui Higgins la bila verde şi egalează (3-3).
 
Jack Lisowski are şansa de a-l învinge chiar pe John Higgins, dar nu adună decât 15 puncte într-o urcare la masă, apoi ratează o bilă roşie riscantă la buzunarul de mijloc. Îi e suficient lui John pentru a face un break de 59 de puncte – break care-i aduce în cele din urmă victoria (4-3).
 
John Higgins a vorbit şi despre evenimentul trist al familie sale: „Mama mi-a spus să revin şi să-l fac pe tata mândru. Nu am mai pus mâna pe tac, dar să joc snooker e ceea ce tata şi-ar fi dorit. M-am gândit la el azi, anul trecut era chiar aici şi mă susţinea. Am fost prin toate locurile azi, dar nu l-am mai găsit. Şi nici nu am putut să mă concentrez. Dar îmi face bine faptul că m-am întors să joc.”
 
John Higgins l-a lăudat pe merituosul său adversar: „Jack este un foarte talentat jucător al noii generaţii. A avut o excelentă evoluţie la masă şi îi prevăd un viitor strălucit. M-am uitat la clipurile de pe Youtube cu Jimmy White în perioada tinereţii sale, iar evoluţia lui Jack îmi aminteşte cu siguranţă de Jimmy.”
 
La masa cu numărul doi, Mark King l-a surclasat fără prea mari probleme pe Michael Holt cu scorul de 4-1.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au făcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au şi ratat lovituri esenţiale în economia disputei; am avut parte chiar şi de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole