Matthew Stevens îl elimină pe Anthony Hamilton

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 15 Feb. 2011

Meciul dintre Matthew Stevens şi Anthony Hamilton a făcut parte din ultima rundă de calificare între primii 32 de jucători de la Openul Galez. Această partidă s-a jucat totuşi la Centrul din Newport (Ţara Galilor) şi nu la Academia din Sheffield – unde s-au jucat aproape toate celelalte meciuri din calificări - pentru că organizatorii au vrut să dea şansa spectatorilor să-l vadă la lucru pe Matthew Stevens, care e născut chiar în Ţara Galilor. La fel s-a întâmplat şi în cazul meciului dintre Ryan Day şi Jimmy White, Ryan fiind şi el tot galez.

Nu ştim în ce măsură suportul publicului a contat, dar Matthew s-a descurcat bine, câştigând cu 4-2. Anthony Hamilton a început mai bine partida şi şi-a adjudecat primul frame, însă Stevens nu s-a lăsat prea impresionat şi a egalat imediat. Frame-ul al doilea s-a jucat până la ultimele două bile rămase pe masă. Englezul Hamilton avea nevoie de două snookere, dar situaţia „din teren” nu-l avantaja câtuşi de puţin. Era aproape imposibil să poţi realiza un snooker în spatele bilei negre dacă aceasta era practic pe buzunarul superior stâng. Asta îl determină pe Hamilton să cedeze jocul, deşi într-o primă fază pare că se agaţă de orice oportunitate. În frame-ul al treilea avem parte de o situaţie oarecum similară: rămân pe masă ultimele trei bile. Englezul intrase din nou în zona snookerelor, dar nu renunţa, însă Stevens îi pune punct şi acestui frame şi intră în avantaj (2-1).

Matthew Stevens îi fură din mână jocul cu numărul cinci lui Anthony Hamilton atunci când se descurcă excelent la două lovituri la bilele verde şi maro – introduse în buzunarul verde – şi închide masa (3-1). Deşi era în dezavantaj, şi englezul reuşeşte în frame-ul următor să-i facă aceeaşi figură adversarului. El duce astfel scorul la 3-2, dar este nevoit să se recunoască învins în jocul următor când comite mai multe faulturi fiind pus în situaţii extrem de dificile de oponenul său (două snookere în spatele bilei maro şi verde îi procură lui Stevens trei, respectiv două faulturi din partea adversarului; la ultimul dintre acestea, Matthew are şi poziţie de atac, situaţie pe care nu o poate refuza câştigând meciul cu scorul de 4-2).

La o masă alăturată, Căpitanul Ali Carter a avut nevoie de joc decisiv pentru a-l înfrânge pe Barry Hawkins (4-3).

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au făcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au şi ratat lovituri esenţiale în economia disputei; am avut parte chiar şi de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole