Ding Junhui, calificare cu emoţii în optimile Openului Galez

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 15 Feb. 2011

Ding Junhui a avut nevoie de joc decisiv pentru a se impune în meciul său cu Marcus Campbell (4-3)

Chinezul Ding Junhui începe slab partida sa în compania scoţianului Marcus Campbell şi pierde primele două frame-uri. În ambele el ratează bila neagră la buzunarul superior stâng. Asta îl aduce la masă pe adversarul său, care are o evoluţie mult mai consistentă, ţinându-l mai mult în scaun pe numărul patru la nivel mondial.

Ding revine în meci profitând de erorile pe care Campbell le face în jocurile următoare. Reduce în frame-ul al treilea din diferenţă, iar în cel de-al patrulea îl pune pe oponentul său în situaţia de a mai avea nevoie de trei snookere pentru a mai spera. Cu toate acestea, Campbell nu renunţă într-o primă fază. Este obligat de situaţia ingrată în care se află să cedeze într-un final frame-ul.

Ding pare că s-a încălzit, iar în cel de-al cincilea joc ne dă măsura valorii sale. El obţine un break de 125 de puncte lăsând doar praful de cretă pe masă, nicio bilă în plus. Totuşi, Campbell duce meciul în decisiv cu un break de 51 de puncte. Chinezul încheie partida în stil mare obţinând al doilea său break de peste 100 de punte (103 puncte), după ce scoţianul ratează o bilă la buzunarul de mijloc.

Faptul că s-a schimbat sistemul de joc în acest turneu – când în aceeaşi fază a competiţiei se juca cel mai bun din nouă frame-uri cu pauză după primele patru – nu pare să-l fi afectat pe chinez. Ba chiar, dacă observăm declaraţia sa, am putea spune că asta îl avantajează: „Prefer să nu existe nicio pauză, pentru că asta te ţine în priză tot timpul. Între sesiuni eu oricum aveam tendinţa să exersez, deci prefer să joc continuu. Am fost relaxat azi şi am jucat bine.”

La masa alăturată Dave Harold a avut şi el nevoie de joc decisiv pentru a câştiga în faţa lui Ricky Walden şi a se califica în optimile Openului Galez (4-3). După meci Dave a spus: „A fost fost un meci important pentru mine, sunt fericit că am reuşit să câştig. Fiind condus cu 3-1 nu am mai comis atât de multe erori. Am jucat bine în calificări, deci am avut încredere că sunt destul de în formă pentru a putea reveni. Scorul de pe tabelă nu-mi era favorabil şi părea că nu e ziua mea cea mai bună, dar am trecut peste asta şi am avut o excelentă închidere de masă la final.”

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins îşi apără cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câştigat ieri, 20 februarie 2011, meciul său împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida şi termină în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisivă, când nu-i mai cedează...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au făcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au şi ratat lovituri esenţiale în economia disputei; am avut parte chiar şi de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole