În cădere liberă

sport101.ro - Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 09 Feb. 2011

Atunci când vrei să câştigi premiul suprem eşti dispus să rişti foarte mult, uneori chiar totul. În NBA tranzacţiile cu un risc ridicat s-au înmulţit din pricina celor de la  Boston şi Lakers. Trecerea lui Ray Allen şi Kevin Garnett la Celtics şi cea a lui Gasol la Lakers au transformat cele două echipe în principalele candidate la titlu. Consecinţa? În ultimele trei finale NBA, în afara celor două echipe, doar Orlando Magic a reuşit să se infiltreze.

Din rândul urmăritoarelor, Cleveland Cavaliers părea să fie echipa cea mai îndreptăţită să emită pretenţii la titlu. Cu un LeBron James excepţional, care şi-a condus echipa spre 60 de victorii în fiecare din ultimele două sezoane, prezenţa în finala NBA părea iminentă. Totuşi, era nevoie de un grup de jucători care să îl susţină. Au fost aduşi jucători în vârstă, dar cu experienţă: Shaquille O’ Neal şi Antawn Jamison. Devenea clar faptul că un eventual eşec în campania către titlu îl va îndemna pe James să se mute spre locuri mai însorite. De asemenea, povara contractelor nu mai avea cum să fie compensată de victorii.

Cleveland a pierdut in faţa lui Boston şi cele mai negre coşmaruri ale fanilor lui Cavaliers s-au adeverit. Cu un bonus chiar. Lebron s-a mutat la Miami şi în prima revenire în Q Arena (a se citi Quit Arena), în pofida huiduielilor ce însoţeau fiecare posesie a mingii, şi-a spulberat fosta echipă. Plecările lui Shaq, Delonte West şi Ilgauskas şi accidentarea de lungă durată a lui Varejao i-au propulsat pe elevii lui Byron Scott spre un record nedorit: cel mai mare număr de înfrângeri consecutive.

Sezonul e practic încheiat şi tot ce pot spera cei din Cleveland e să prindă o poziţie cât mai bună în draft. Draftul e departe de a fi la fel de valoros ca cel din 2003, când aveau de unde alege.
Ca puzzle-ul să fie complet, preşedintele clubului a reuşit în ultimele nouă luni să tensioneze şi mai tare situaţia. Întâi a declarat că Lebron a refuzat să joace la potenţial maxim în play-off. În consecinţă, fanii trebuie să râmână în minte cu ideea că „Regele” nu e omul care a transformat complet echipa, ci doar cel care nu a reuşit să câştige titlul. Cu o asemenea mentalitate, lucrurile par să se îndrepte, în cel mai fericit caz, pe un drum ce anunţă o lungă perioadă de reconstrucţie.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 15 Mar. 2011

Întoarcerea taurilor

În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de la câştigarea primului titlu de campioană NBA. Au spus câteva cuvinte pentru fani doi dintre jucătorii de bază de atunci: Michael Jordan şi Scottie Pippen. Deşi...

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 02 Mar. 2011

Pistoane uzate

All-Star Game-ul a fost prilejul ideal să observ că anumite lucruri nu pot fi schimbate. La jumătatea primului sfert intrau pentru prima dată pe teren cei patru jucători ai lui Boston selecţionaţi să joace în acea partidă, Garnett, Pierce, Allen şi Rando. Antipatia fanilor...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole