Mark Selby - al doilea finalist

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 06 Feb. 2011

Oponentul lui Mark Williams în finala Mastersului Germaniei va fi Mark Selby. Acesta l-a învins dup─â un meci foarte lung pe Graeme Dott cu scorul de 6-4.

Graeme încheie sesiunea întâi în avantaj (1-3), dar îi permite lui Selby s─â revin─â ┼či s─â egaleze. În jocul cu num─ârul ┼čase, chiar Dott îl r─âspl─âte┼čte pe adversarul s─âu pentru generozitate l─âsându-i bila maro pe buzunar. Asta dup─â ce în decursul frame-ului ┼či Selby îi centreaz─â câteva bile, de care Dott nu profit─â îns─â pe deplin. Selby introduce ┼či bila albastr─â ┼či pe cea roz ┼či duce scorul la 3-3.

Graeme nu se las─â ┼či-l for┼úeaz─â pe Mark s─â renun┼úe la jocul urm─âtor (3-4). ┼×i Mark la rândul s─âu îl pune pe Graeme în situa┼úia de a ceda frame-ul opt ┼či astfel egaleaz─â din nou.
Oboseala î┼či spune cuvântul în cazul ambilor combatan┼úi, iar în jocul nou─â avem parte de multe erori de ambele p─âr┼úi. Totu┼či Selby se descurc─â mai bine în h─â┼úi┼čul de bile de la mas─â ┼či intr─â în avantaj (5-4). El î┼či face un serviciu când, dup─â o lovitur─â aparent ratat─â, dezvolt─â m─ânunchiul de bile ro┼čii, l─âsând una dintre acestea chiar pe marginea buzunarului ┼či o ┼či acoper─â cu una colorat─â. Asta pune presiune pe adversarul s─âu care îi ofer─â oportunitatea atacului. Riscant, dar Selby se concentreaz─â bine. Asta îi aduce englezului un break de 61 de puncte. De┼či Dott încearc─â s─â revin─â în meci nu reu┼če┼čte. Selby introduce înc─â o bil─â ro┼čie ┼či pecetluie┼čte soarta întâlnirii (6-4).

La finalul partidei Mark Selby a spus: „Cred c─â amândoi am luptat din greu în aceast─â noapte. În fiecare frame am avut parte de bile care ajungeau în situa┼úii foarte dificile, asta f─âcându-ne s─â ced─âm de multe ori rândul la mas─â ┼či s─â oferim publicului un joc discontinuu. Eu ┼či Graeme suntem juc─âtori asem─ân─âtori – amândoi intr─âm foarte determina┼úi în joc ┼či nu renun┼ú─âm niciodat─â. Asta explic─â de ce a fost un meci atât de strâns ┼či încordat. Loviturile mele de siguran┼ú─â au mers bine azi. Ele sunt o component─â important─â a jocului meu. Împotriva a doi adversari extrem de valoro┼či cum am avut eu azi chiar e nevoie s─â joci bine la siguran┼ú─â pentru a-┼úi adjudeca frame-urile strânse.”

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins ├«┼či ap─âr─â cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câ┼čtigat ieri, 20 februarie 2011, meciul s─âu împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida ┼či termin─â în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisiv─â, când nu-i mai cedeaz─â...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au f─âcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au ┼či ratat lovituri esen┼úiale în economia disputei; am avut parte chiar ┼či de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole