Mark Williams merge în finala Mastersului Germaniei

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 06 Feb. 2011
Mark Williams

Meciul dintre Mark Williams ┼či Marco Fu din semifinalele Mastersului de la Berlin s-a încheiat cu scorul de 6-3 în favoarea galezului. Acesta ne-a oferit un snooker de calitate ┼či a câ┼čtigat rapid – mult mai rapid decât cel─âlalt finalist, Mark Selby.

În debutul partidei, Marco Fu are parte de o lovitur─â de buzunar norocoas─â, îns─â Williams ar fi putut întoarce ┼čansa pentru el, întrucât chinezul rateaz─â apoibila neagr─â. Din p─âcate pentru el, galezul nu profit─â de aceast─â situa┼úie, iar Marco Fu, cu dou─â urc─âri la mas─â (56 de puncte ┼či 60 de puncte), o ┼či închide (0-1). Norocul îl ajut─â ┼či pe Williams în frame-ul urm─âtor. Acesta cheam─â practic bila ro┼čie la buzunarul galben – stârnind râsul în rândul publicului – ┼či-l face s─â cedeze pe adversar. Urm─âtoarele dou─â frame-uri îi revin tot galezului, care încheie sesiunea întâi în avantaj (3-1).

Terry Camilleri – arbitrul întâlnirii – are de lucru ┼či el (la fel ca Jan Verhaas în meciul dintre Ding ┼či Selby), întrucât trebuie s─â solicite personalului tehnic o imagine a unei lovituri anterioare. Asta pentru c─â Williams solicit─â refacerea pozi┼úiei dup─â un fault al chinezului. De fapt, acest frame cu num─ârul cinci debuteaz─â sub semnul faulturilor. Apoi, Williams rateaz─â o lovitur─â la buzunarul superior drept, iar Fu se apropie la un joc (3-2).

Multe gre┼čeli din partea ambilor juc─âtori în frame-ul urm─âtor. Acestea aduc din partea publicului acel murmur de surprindere, demonstrând c─â spectatorii nu au adormit, ci sunt foarte aten┼úi la încle┼čtarea de la mas─â ┼či tr─âiesc intens meciul. Tot Fu închide ┼či acest frame, care se joac─â pân─â la bila maro, ┼či egaleaz─â (3-3).

Dou─â break-ul mari (88 de puncte ┼či 71 de puncte), în dou─â frame-uri consecutive, îl readuc pe galez în avantaj (5-3). Tot Williams este vioara întâi ┼či în frame-ul cu num─ârul nou─â: el reu┼če┼čte dou─â break-uri de 30 ┼či, respectiv, 32 de puncte. Marco revine la mas─â, îns─â cedeaz─â apoi repede jocul observând c─â oponentului s─âu îi ies mai bine loviturile – mai ales cele de la distan┼ú─â, capitol la care Williams a stat excelent în acest meci.

Dup─â partid─â, Mark Williams a declarat: „A trecut ceva vreme de când nu am mai ajuns într-o final─â; e interesant cum de un astfel de eveniment î┼úi d─â foarte mult─â încredere. Nu cred c─â e realist s─â m─â gândesc la faptul c─â am revenit la forma de acum 10 ani, îns─â joc bine ┼či sunt mul┼úumit de asta. Am f─âcut câteva break-uri consistente în acest meci, iar loviturile de distan┼ú─â pe buzunar au ie┼čit de minune. E o aren─â fabuloas─â pentru snooker, iar publicul este electrizant. Sunt convins c─â mâine va fi ┼či mai pl─âcut─â atmosfera de aici.”

 

 

Galerie imagini

Mark Williams

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 21 Feb. 2011

John Higgins ├«┼či ap─âr─â cu succes titlul de la Openul Galez

John Higggins a câ┼čtigat ieri, 20 februarie 2011, meciul s─âu împotriva lui Stephen Maguire cu scorul de 9-6. Maguire începe mai bine partida ┼či termin─â în avantaj prima sesiune de joc (3-5), dar John este de neînvins în sesiunea decisiv─â, când nu-i mai cedeaz─â...  

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 20 Feb. 2011

Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au f─âcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au ┼či ratat lovituri esen┼úiale în economia disputei; am avut parte chiar ┼či de break-uri...

Pag. 1 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole