Premier League. Avancronica etapei a XXIV-a

Fotbal - Anglia / Autor: Ovidiu Ioan Nica / Data: 22 Ian. 2011

În deschiderea etapei Kenny Dalglish încearc─â s─â ob╚Ťin─â prima victorie pentru Liverpool, într-o deplasare pe Molineaux Stadium în compania celor de la Wolverhampton. Cormoranii sufer─â enorm pe teren str─âin, acolo unde au câ╚Ötigat o singur─â dat─â în actuala stagiune, în timp ce gazdele se bazeaz─â în principal pe punctele de acas─â în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

La doar dou─â lungimi distan╚Ť─â de lider, Arsenal ia în calcul doar o victorie în disputa cu coda╚Öa Wigan. Tunarii au de luat o revan╚Ö─â împotriva oaspe╚Ťilor care i-au pus o piedic─â în meciul tur,  încheiat 2-2.  Arsene Wenger are ceva probleme de efectiv,  Diaby, Almunia, Vermaelen, Gibbs ┼či Squillaci fiind accidenta╚Ťi, îns─â cu siguran╚Ť─â francezul va putea alc─âtui un 11 victorios.

Cu trei înfrângeri din ultimele patru meciuri de Premier League, Blackpool prive╚Öte cu încredere inantea partidei cu Sunderland. Motivul: oaspe╚Ťii ╚Öi-au pierdut doi dintre cei mai buni juc─âtori, Bent a semnat cu Aston Villa, iar Wellbeck s-a accidentat ╚Öi va lipsi ceva vreme. Cei doi au lipsit ╚Öi în ultimele partide, iar acest lucru s-a v─âzut,  pisicile negre   înscriind tot mai greu.

Everton pare c─â î╚Öi reg─âse╚Öte forma de alt─âdat─â ╚Öi cu o eventual─â victorie împotriva lanternei ro╚Öii poate urca în prima jum─âtate a clasamentului. Greu de crezut c─â West Ham poate emite preten╚Ťii în condi╚Ťiile în care cioc─ânarii au fost mielu╚Öei în deplasare, iar în ultimele dou─â partide au încasat 8 goluri f─âr─â a înscrie vreo unul.

Manchester United, liderul la zi al Premier League, are de onorat o linie de clasament de invidiat pe teren propriu, 10 victorii ╚Öi un singur egal. Nu doar acest lucru ar trebui s─â fie de speriat pentru Birmingham, ci ╚Öi faptul c─â diavolii sunt motiva╚Ťi s─â inving─â pentru a nu pierde primul loc. În plus, Sir Alex Ferguson cu siguran╚Ť─â nu a uitat meciul tur, 1-1, când Birmigham a egalat în ultimul minut de╚Öi juca în 10 oameni. În afara lui Rafael (suspendat dup─â cartona╚Öul ro╚Öu din meciul cu Tottenham), diavolii nu au probleme în alc─âtuirea primului 11.

Derby-ul etapei se disput─â pe Villa Park, acolo unde gazdele de la Aston Villa dau piept cu cet─â╚Ťenii lui Roberto Mancini. Parcurs diametral opus pentru cele dou─â combatante, dac─â Villa a câ╚Ötigat un singur meci din ultimele zece în Premiership, City nu a pierdut decât o partid─â din ultimele zece în toate competi╚Ťiile. R─âmâne de v─âzut cum va putea schimba ceva în jocul gazdelor noua achizi╚Ťie Daren Bent, v─âzut ca un adev─ârat Messia de fanii gazdelor.

Etapa se încheie cu duelul dintre Bolton vs Chelsea. Londonezii pot profita de sc─âderea de form─â a gazdelor pentru a ob╚Ťine o victorie în deplasare ce se las─â a╚Öteptat─â de ╚Öase partide.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Anglia / Autor: Ovidiu Ioan Nica / 08 Feb. 2011

Magia regelui continu─â. Chelsea ÔÇô Liverpool 0-1

Foto http://fclub.ro

41,829 de spectatori s-au înghesuit pe Stamfford Bridge pentru a asista la prima partid─â a lui Fernando Torres în tricoul lui Chelsea, chiar împotriva fostei sale echipe, Liverpool. Anun╚Ťat doar rezerv─â în zilele de dinaintea partidei, spaniolul a fost trimis din primul minut în teren...

Fotbal / Anglia / Autor: Ovidiu Ioan Nica / 08 Feb. 2011

ÔÇŁIstorie rescris─â!ÔÇŁ Newcastle-Arsenal 4-4!!! Cronica etapei a XXVI-a

Foto www.nufc.co.uk

Etap─â de-a dreptul nebun─â în Premier League, nu mai pu╚Ťin de 41 de goluri fiind marcate în meciurile disputate sâmb─ât─â, un nou record de goluri înscrise într-o zi. Arsenal a sc─âpat 2 puncte printre degete în stil mare, 4-4 în deplasare cu Newcastle dup─â ce tunarii...

Pag. 1 din 17 | 2 art./pag. | Total 34 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole