Preambul la Mondial

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 20 Ian. 2011

Qatarul a fost gazda aleas─â pentru Cupa Asiei din acest an. Turneul care în mod normal se disputa în timpul verii a fost mutat iarna pentru ca echipele s─â evite jocurile la temperaturi ridicate. Acesta este ┼či motivul pentru care  FIFA dore┼čte ca turneul final al CM din 2022,  atribuit ┼ú─ârii din Golf, s─â fie primul din istorie disputat în lunile de iarna.

Formatul competi┼úiei este identic cu cel folosit pentru turneele finale de Campionat European, 16 echipe împ─âr┼úite în 4 grupe. Dup─â succesul surprinz─âtor al Irakului din urm─â cu 4 ani, favorite la start erau acum Coreea de Sud ┼či Japonia, în fapt reprezentantele Asiei care au dep─â┼čit faza  grupelor  la Mondialul din Africa de Sud.

Nici ┼ú─ârile din Orientul Apropiat nu trebuie omise din lupta pentru trofeu, mai ales c─â ele trebuie s─â î┼či ia revan┼ča dup─â ratarea în bloc a calific─ârii la CM 2010. O alt─â favorit─â este ┼či Australia, care dup─â afilierea la AFC (Confederatia Asiatica de fotbal) în 2006 este prezent─â pentru a doua oar─â la întrecerea celor mai bune na┼úionale de pe continentul galben.
Surpriza nepl─âcuta dup─â consumarea fazei grupelor a reprezentat-o echipa Arabiei Saudite,  antrenat─â de fostul tehnician al Rapidului, Jose Pesseiro. Saudi┼úii au pierdut primul meci în fa┼úa Siriei, condus─â de pe banc─â  de românul Vasile Titza .
┼×eicii nu au digerat e┼čecul ┼či cu amintirea calific─âriii ratate la Mondial l-au sacrificat pe antrenorul portughez. Efectul nu a fost cel dorit îns─â ┼či finalista ultimei edi┼úii a competi┼úiei a cedat apoi ┼či în fa┼úa Iordaniei, fiind umilit─â în ultimul meci de niponii lui Alberto Zacheroni cu 5-0.

Iordania a prins sferturile dup─â victoria la limit─â în fa┼úa Siriei ┼či va da piept pentru un loc între primele 4 cu Uzbekistanul,  care a câ┼čtigat grupa A, fiind urmat─â de na┼úionala ┼ú─ârii  gazd─â, Qatar.

Australia ┼či Coreea de Sud au defilat în grupa C, unde victima celor dou─â s-a numit Bahrainul,  în timp ce India a fost prezen┼úa insolit─â a seriei.

Grupa D  a fost dominat─â de Iran ┼či campioana Irak, care merg mai departe în vreme ce “tovar─â┼čii” nord-coreeni au ratat calificarea  în sferturi dup─â ce au ob┼úinut doar un punct din trei meciuri. 

 Faza sferturilor va oferi un prim duel tare, meciul  Coreea de Sud-Iran fiind cel mai a┼čteptat din aceast─â faz─â a competi┼úiei. Dac─â vor trece de iranieni, coreenii ar putea da piept cu rivalii japonezi în semifinale, în timp ce pe cel─âlalt tablou Australia pare favorit─â pentru un loc în final─â.

Ultimul act se va juca duminica viitoare, atunci când vom afla noua regin─â a Asiei pentru urm─âtorii 4 ani.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revela┼úie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradi┼úia performan┼úelor din ultimii 15 ani ┼či au suprins pe toat─â lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favori┼úi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

ÔÇťVictimeleÔÇŁ FRF

Mircea Sandu a promis cur─â┼úenie în fotbalul românesc la nivelul e┼čaloanelor inferioare ┼či se pare c─â pre┼čedintele FRF începe s─â se ┼úin─â de cuvânt. Pân─â la a pune în aplicare o alt─â organigram─â la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole