Martin Koch sparge gheaţa la Harrachov

Sporturi de iarna - Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 08 Ian. 2011
Martin Koch

Martin Koch a ob┼úinut prima victorie a carierei în Cupa Mondial─â, pe uria┼ča trambulin─â de la Harrachov (185 de metri). Austriacul confirm─â forma foarte bun─â din Turneul celor 4 Trambuline, în care s-a clasat al cincilea, precum ┼či evolu┼úia de la Bischofshofen, acolo unde a reu┼čit cea mai lung─â s─âritur─â din concurs.

Etapa de la Harrachov a fost marcat─â de un adev─ârat joc de ┼čah între organizatori ┼či vântul foarte capricios, bara de start suferind nu mai pu┼úin de 3 repozi┼úion─âri doar în cadrul primei man┼če. Dac─â primii sportivi din list─â au s─ârit de la pozi┼úia num─ârul 10, un grup cuprinzându-i pe Gregor Schlierenzauer ┼či Bjorn Einar Romoeren a s─ârit de la pozi┼úia num─ârul 9, Martin Koch a s─ârit doar de la pozi┼úia a opta a barei de start, pentru ca ultimii 5, “crema’’, s─â priveasc─â, al─âturi de miile de spectatori dornici de spectacol, cum bara de start este coborât─â înc─â o pozi┼úie, pân─â la num─ârul 7!!! Scenariul s-a repetat ┼či în man┼ča secund─â, ceea ce a afectat în mare m─âsur─â spectaculozitatea concursului ┼či practic a împiedicat dep─â┼čirea recordului trambulinei.

La Harrachov Martin Koch a avut cea mai lung─â s─âritur─â atât în prima man┼č─â, cât ┼či în cea secund─â, fiind singurul sportiv cu ambele s─ârituri de peste 200 de metri. Cea de-a doua s─âritur─â a m─âsurat 213 metri, cu doar un metru mai pu┼úin decât recordul trambulinei, de┼úinut de finlandezul Matti Hautamaeki.

Pe locul al doilea s-a clasat liderul Cupei Mondiale ┼či proasp─âtul câ┼čtig─âtor al Turneului celor 4 Trambuline, Thomas Morgenstern. De┼či a câ┼čtigat prima man┼č─â, “Morgi” a trebuit s─â se încline în fa┼úa evolu┼úiei fantastice a coechipierului s─âu, acumulând cu 3,3 puncte mai pu┼úin la total, îns─â ┼či-a consolidat prima pozi┼úie în clasamentul Cupei Mondiale, profitând de absen┼úa ocupantului locului secund, Andreas Kofler.

Ultimul loc al podiumului i-a revenit lui Adam Malysz, fostul mare campion polonez trăind, la 33 de ani, o a doua tinereţe.

Simon Ammann a p─ârut afectat de ratarea victoriei în Turneul celor 4 Trambuline, singura competi┼úie major─â care îi lipse┼čte din palmares, ┼či a ocupat doar locul al ┼časelea. S─â mai men┼úion─âm ┼či revenirea în Top 5 a lui Gregor Schlierenzauer, care cel pu┼úin în prima man┼č─â (205 metri) ne-a amintit de acel “Schlieri” care domina categoric, nu cu mult timp în urm─â, lumea s─âritorilor cu schiurile.

O evolu┼úie foarte bun─â a avut ┼či slovenul Robert Kranjec, care cu o s─âritur─â de 209 metri în prima man┼č─â ┼či un punctaj total de 403,3 puncte a ob┼úinut locul 4.  

Legiunea norvegian─â a avut doi reprezentan┼úi în primii 8, câ┼čtig─âtorul de la Bischofshofen, Tom Hilde (locul 7) ┼či de┼úin─âtorul recordului mondial, Bjorn Einar Romoeren (locul 8). Un alt austriac, Stefan Thurnbichler, s-a clasat pe 9, în timp ce Roman Koudelka (Cehia) a încheiat Top 10, spre satisfac┼úia gazdelor competi┼úiei.

În clasamentul general, Thomas Morgenstern conduce deta┼čat, cu 983 de puncte, ┼či are ┼čanse foarte mari de a câ┼čtiga din nou Cupa Mondial─â. Pe locul secund r─âmâne compatriotul s─âu Andreas Kofler, chiar dac─â nu a luat parte la aceast─â etap─â. Kofler are 621 de puncte, cu 20 mai mult decât Simon Ammann, ocupantul ultimului loc al podiumului.

Adam Malysz a urcat pe locul 4 în clasamentul general (540 de puncte), în timp ce Matti Hautamaeki a coborât pe 5 (493 de puncte). Gra┼úie celor 100 de puncte acordate pentru victoria de etap─â, Martin Koch ┼či-a f─âcut o intrare spectaculoas─â în Top 10, direct pe locul 7 (349 de puncte). S─â not─âm c─â în primii 10 se mai claseaz─â al┼úi 2 austrieci (Manuel Fettner ┼či Wolfgang Loitzl), des─âvâr┼čind domina┼úia total─â a Austriei în acest sezon.

Urm─âtoarea etap─â a Cupei Mondiale este programat─â tot la Harrachov, mâine, 9 ianuarie 2011, începând cu ora 14.40, ┼či va fi transmis─â în direct de Eurosport.

Clasament Harrachov, 08.01.2011

1.    Martin Koch 425,2 p (211,5 m ┼či 213 m)
2.    Thomas Morgenstern 421,9 p (196,5 m ┼či 190,5 m)
3.    Adam Malysz 416,6 p (197,5 m ┼či 189 m)
4.    Robert Kranjec 403,3 p (209 m ┼či 189 m)
5.    Gregor Schlierenzauer 402,2 p (205 m ┼či 189,5 m)

Surs─â foto http://www.martinkoch.at
 

 

Galerie imagini

Martin Koch

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 05 Feb. 2011

Victorie deta┼čat─â pentru Martin Koch ├«n etapa de zbor cu schiurile de la Oberstdorf

Martin Koch

Austriacul Martin Koch a câ┼čtigat deta┼čat etapa individual─â de zbor cu schiurile de la Oberstdorf (Germania), reu┼čind cele mai lungi s─ârituri din concurs (214 ┼či 210,5 metri), cu care a câ┼čtigat ambele man┼če...  

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 03 Feb. 2011

Kamil Stoch c├ó┼čtig─â la Klingenthal

Kamil Stoch, la a doua victorie a carierei

Polonezul Kamil Stoch a ob┼úinut cea de-a doua victorie din carier─â la Klingenthal, profitând de evolu┼úia ratat─â din man┼ča secund─â a de┼úin─âtorului recordului trambulinei, germanul Michael Uhrmann. Cu un total de 264,6 puncte, Stoch s-a impus cu mai pu┼úin de un punct...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 22 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole