Turneul celor 4 Trambuline – Rezultate calificări Bischofshofen

Sporturi de iarna - Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 06 Ian. 2011

Tom Hilde a câştigat sesiunea de calificări de la Bischofshofen, în urma unei sărituri de 138,5 metri, recompensată cu 145,4 puncte. Norvegianul confirmă că se simte din ce în ce mai bine în Austria, după ce a câştigat şi calificările etapei precedente, de la Innsbruck, şi a obţinut un loc pe podiumul etapei, în urma lui Thomas Morgenstern şi Adam Malysz.

Pe locul al doilea în sesiunea de calificări s-a clasat germanul Michael Uhrmann, care a reuşit cea mai lungă săritură din concurs (139,5 metri), iar pe 3 Simon Ammann, al doilea favorit al turneului, cu o săritură de 138 metri şi 142,7 puncte. Gregor Schlierenzauer nu a reuşit nici de data aceasta să revină în vârf, obţinând abia a 34-a performanţă din calificări (122,5 metri şi 111,5 puncte).

Dintre foştii câştigători ai Turneului celor 4 Trambuline, cea mai bună comportare a avut-o Adam Malysz, clasat al şaselea. Anders Jacobsen s-a clasat al 11-lea, Janne Ahonen pe 21, Wolfgang Loitzl pe 26,  iar Jakub Janda pe un modest loc 39.

Cei mai importanţi săritori niponi - Noriaki Kasai, Daiki Ito şi Shohei Tochimoto - nu au participat la această etapă, însă Japonia va avea totuşi un reprezentant la startul primei manşe – Kazuya Yoshioka. Să mai spunem şi că aproximativ un sfert dintre cei calificaţi în prima manşă (12 din 50) reprezintă Austria, repetându-se astfel situaţia de la Oberstdorf  (Germania), când 11 săritori din ţara gazdă au câştigat dreptul de a lupta pentru puncte.

În ce-i priveşte pe săritorii precalificaţi (primii 10 în clasamentul Cupei Mondiale sunt direct calificaţi la startul primei manşe), austriecii Thomas Morgenstern şi Andreas Kofler şi rusul Pavel Karelin au ales să nu sară, urmând să facă pereche cu autorii celor mai bune sărituri din sesiunea de calificări. Astfel, „Morgi”, lider în clasamentul Turneului celor 4 Trambuline, se va duela cu Simon Ammann, principalul rival la câştigarea turneului, în cea mai interesantă pereche a primei manşe. O altă pereche foarte interesantă este cea formată din foştii mari campioni Janne Ahonen şi Martin Schmitt, aflaţi pe final de carieră.

În clasamentul turneului, înaintea ultimei etape, Thomas Morgenstern conduce cu un avans confortabil, de peste 27 de puncte, în faţa lui Simon Ammann. Pe locul al treilea este clasat polonezul Adam Malysz, la peste 40 de puncte în spatele liderului. Diferenţa mare de puncte faţă de Ammann şi forma foarte bună arătată în acest sezon şi în Turneul celor 4 Trambuline (în care a câştigat 2 din cele 3 etape) îl transformă pe Morgenstern în marele favorit la câştigarea turneului, care le lipseşte din palmares atât austriacului, cât şi elveţianului (ambii foşti campioni olimpici şi câştigători ai Cupei Mondiale).

Ultima etapă a Turneului celor 4 Trambuline,  cea de la Bischofshofen, se va desfăşura joi, 6 ianuarie 2011, de la ora 16.45, şi va fi transmisă în direct de Eurosport.

Sursa foto: http://skiclub-bischofshofen.at

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 05 Feb. 2011

Victorie detaşată pentru Martin Koch în etapa de zbor cu schiurile de la Oberstdorf

Martin Koch

Austriacul Martin Koch a câştigat detaşat etapa individuală de zbor cu schiurile de la Oberstdorf (Germania), reuşind cele mai lungi sărituri din concurs (214 şi 210,5 metri), cu care a câştigat ambele manşe...  

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 03 Feb. 2011

Kamil Stoch câştigă la Klingenthal

Kamil Stoch, la a doua victorie a carierei

Polonezul Kamil Stoch a obţinut cea de-a doua victorie din carieră la Klingenthal, profitând de evoluţia ratată din manşa secundă a deţinătorului recordului trambulinei, germanul Michael Uhrmann. Cu un total de 264,6 puncte, Stoch s-a impus cu mai puţin de un punct...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 22 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole