Pentru o lume mai bun─â

sport101.ro - Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 04 Ian. 2011
Ron Artest

O carier─â în NBA î┼úi asigur─â un trai mai mult decât lini┼čtit. Cu toate acestea, nu to┼úi juc─âtorii pot fi cataloga┼úi drept modele pentru tinerii care îi idolatrizeaz─â. Juc─âtorii care se bucurau de cea mai mare popularitate la sfâr┼čitul sezonului trecut erau Kobe Bryant ┼či Lebron James. Nici unul dintre ei nu ┼či-a depus dosar de canonizare. Kobe a avut probleme de ordin penal, iar Lebron, de┼či nu ┼či-a dorit, a reu┼čit s─â devin─â cel mai antipatic individ din NBA. Exist─â îns─â ┼či cazuri mai grave: Gilbert Arenas a vrut s─â demonstreze c─â  supranumele “Agent Zero” i se potrive┼čte ┼či, pe 24 decembrie 2009, pentru a rezolva un conflict cu un coleg de echip─â, s-a gândit c─â ar putea apela la armele de foc. Oficialii NBA nu au fost prea încânta┼úi ┼či Arenas a fost suspendat pân─â la încheierea sezonului.

Un caz cu totul special îl constituie Ron Artest, unul din cei mai temu┼úi ap─âr─âtori din NBA. În 2004, pe când juca la Indiana Pacers, Ron a fost implicat într-o alterca┼úie cu fanii lui Detroit. Pentru faptele de vitejie a fost “recompensat” cu 73 de etape de suspendare, cea mai drastic─â pedeaps─â din istoria NBA. Anii au trecut ┼či Artest a ajuns campion NBA, contribuind substan┼úial la ultimul titlu câ┼čtigat de Lakers. Cunoscut drept un individ foarte impulsiv, Ron a dorit s─â-i mul┼úumeasc─â psihiatrului s─âu  atr─âgând aten┼úia asupra tinerilor care se confrunt─â cu probleme mentale. În prima zi de Cr─âciun, Artest a scos la licita┼úie inelul de campion, cump─âr─âtorul pl─âtind peste 500.000 de dolari. Întreaga sum─â este destinat─â cre┼čterii num─ârului de indivizi specializa┼úi în îngrijirea copiilor cu deficien┼úe psihice. ┼×i acesta e doar începutul. Juc─âtorul se gânde┼čte foarte serios ca o bun─â parte din salariul pe sezon urm─âtor (aproape 7 milioane de dolari) s─â fie donat─â pentru aceea┼či cauz─â.

Prestigiul se câ┼čtig─â pe teren ┼či se materializeaz─â în inele de campion. Mari juc─âtori, ce au intrat în Hall of Fame, ┼či-au încheiat cariera f─âr─â a se bucura de onorurile cuvenite campionilor. Artest ┼či-a vândut inelul pentru o cauz─â nobil─â, convins c─â baschetul e doar un joc, care, prin popularitatea sa, poate transforma lumea într-una mai bun─â.

 

 

Galerie imagini

Ron Artest

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 15 Mar. 2011

Întoarcerea taurilor

În deschiderea meciului cu Utah de s─âpt─âmâna trecut─â, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de la câ┼čtigarea primului titlu de campioan─â NBA. Au spus câteva cuvinte pentru fani doi dintre juc─âtorii de baz─â de atunci: Michael Jordan ┼či Scottie Pippen. De┼či...

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 02 Mar. 2011

Pistoane uzate

All-Star Game-ul a fost prilejul ideal s─â observ c─â anumite lucruri nu pot fi schimbate. La jum─âtatea primului sfert intrau pentru prima dat─â pe teren cei patru juc─âtori ai lui Boston selec┼úiona┼úi s─â joace în acea partid─â, Garnett, Pierce, Allen ┼či Rando. Antipatia fanilor...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole