Turneul celor 4 Trambuline. Thomas Morgenstern ÔÇô tot mai aproape de trofeu

Sporturi de iarna - Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 03 Ian. 2011
Foto www.thomasmorgenstern.com/

Thomas Morgenstern a ob┼úinut a doua victorie de etap─â în Turneul celor 4 Trambuline ┼či ┼či-a consolidat prima pozi┼úie în clasamentul competi┼úiei. Liderul la zi al Cupei Mondiale ┼či-a confirmat statutul de pricipal favorit ┼či a reu┼čit s─â î┼či dubleze avantajul fa┼ú─â de locul al doilea în clasamentul general al turneului, Simon Ammann, în acest moment între cei doi fiind o diferen┼ú─â aproape insurmontabil─â, 27 de puncte.

La Innsbruck, într-o atmosfer─â incendiar─â, creat─â de peste 22.000 de suporteri austrieci, Morgenstern a avut dou─â s─ârituri foarte bune, de 129,5 metri (cea mai lung─â din concurs) ┼či 126,5 metri, cu care a câ┼čtigat ambele man┼če, ob┼úinând un punctaj total de 266,5 puncte. Pe locul al doilea s-a clasat polonezul Adam Malysz (257,5 puncte), iar ultima treapt─â a podiumului i-a revenit unui reprezentant al Norvegiei, Tom Hilde (255,2 puncte).

Simonn Ammann nu a putut ob┼úine mai mult decât locul al patrulea, de┼či a avut dou─â s─ârituri foarte bune (128 ┼či 122 de metri, pentru care a primit 252,7 puncte). Elve┼úianul vede astfel cum visul s─âu de a câ┼čtiga turneul se îndep─ârteaz─â tot mai mult, doar o minune (o accidentare a lui Morgenstern sau o ratare a acestuia ]n ultima etap─â) mai putând s─â îl ajute s─â îl dep─â┼čeasc─â pe liderul incontestabil al turneului ┼či al Cupei Mondiale, c─âruia îi lipse┼čte de asemenea din palmares acest trofeu.

Austriecii Andreas Kofler ┼či Wolfgang Loitzl, câ┼čtig─âtorii turneului în ultimele dou─â edi┼úii, au confirmat traiectoria descendent─â pe care se afl─â, nereu┼čind decât locul al 7-lea, respectiv al 9-lea, în ciuda sus┼úinerii frenetice din tribune. Pentru Andy Kofler rezultatele din Turneul celor 4 Trambuline sunt cu atât mai dezam─âgitoare cu cât l-au îndep─ârtat foarte mult de primul loc în clasamentul Cupei Mondiale, în acest moment distan┼úa dintre el ┼či compatriotul s─âu Thomas Morgenstern crescând la peste 250 de puncte.

La Innsbruck ┼či-a f─âcut reapari┼úia ┼či Gregor Schlierenzauer, revenit dup─â o accidentare, îns─â “Schlieri” a avut aceea┼či evolu┼úie dezam─âgitoare din debutul sezonului, nereu┼čind mai mult decât un loc 18, mult sub ceea ce se a┼čteapt─â de la un sportiv de talia sa.

De┼či în pauza dintre cele dou─â man┼če organizatorii au decis ridicarea barei de start cu o pozi┼úie (de la 7 la 8), s─âriturile man┼čei secunde au fost mai slabe decât primele evolu┼úii, din cauza vântului extrem de capricios care ┼či-a f─âcut sim┼úit─â prezen┼úa. În aceste condi┼úii, cea mai lung─â s─âritur─â din concurs a fost cea reu┼čit─â în prima man┼č─â de Thomas Morgenstern (129,5 metri), la mare distan┼ú─â de recordul trambulinei (134,5 metri), reu┼čit de germanul Sven Hannavald cu aproape un deceniu în urm─â.

Bulgarul de doar 17 ani Vladimir Zografski, care a impresionat în primele dou─â etape ale turneului, a pl─âtit tribut lipsei de experien┼ú─â a staff-ului s─âu tehnic, fiind descalificat pentru lungimea neregulamentar─â a schiurilor în raport cu dimensiunile corpului, de┼či î┼či câ┼čtigase dreptul pe trambulin─â de a evolua în man┼ča secund─â ┼či de a puncta astfel atât în clasamentul turneului, cât ┼či în cel al Cupei Mondiale.

Fo┼čtii câ┼čtig─âtori ai turneului Janne Ahonen (de 5 ori) ┼či Jacub Janda (o dat─â) au avut din nou evolu┼úii modeste, nereu┼čind nici m─âcar calificarea în man┼ča secund─â.

În clasamentul Turneului celor 4 Trambuline, Thomas Morgenstern a acumulat 681,7 puncte, având un avantaj care pare decisiv fa┼ú─â de Simon Ammann (peste 27 de puncte, elve┼úianul având doar 654,4 puncte). Pe locul 3 a urcat Adam Malysz, cu 638,8 puncte, urmat la doar 4 zecimi de punct de Matti Hautamaeki, îns─â ┼čansele acestora de a câ┼čtiga competi┼úia sunt pur teoretice, având de recuperat în ultima etap─â peste 40 de puncte, în condi┼úiile unui vârf de form─â al lui Thomas Morgenstern.

În clasamentul Cupei Mondiale, Morgenstern se distan┼úeaz─â din ce în ce mai mult în clasament (823 de puncte), profitând ┼či de forma slab─â a lui Andy Kofler (561 de puncte). Mult mai echilibrat─â se anun┼ú─â lupta pentru pozi┼úia secund─â, Simon Ammann (511 puncte), Matti Hautamaeki (476 de puncte) ┼či Adam Malysz (454 de puncte) apropiindu-se amenin┼ú─âtor.

Ultima etap─â a celei de-a 59-a edi┼úii a Turneului celor 4 Trambuline va debuta vineri, 6 ianuarie 2011, la Bischofshofen (Austria), cu sesiunea de calific─âri. Aceasta va începe la ora 16.45 ┼či va fi transmis─â în direct de Eurosport.


Rezultate Innsbruck, 03.01.2011

1.    Thomas Morgenstern 266,5 p
2.    Adam Malysz 257,5 p
3.    Tom Hilde 255,2 p
4.    Simon Ammann 252,7 p
5.    Matti Hautamaeki 249,7 p
6.    Manuel Fettner 248 p
7.    Andreas Kofler 243,6 p
8.    Michael Uhrmann 242,4 p
9.    Wolfgang Loitzl 241,8 p
10.    Pascal Bodmer  241 p

 

 

Galerie imagini

Foto www.thomasmorgenstern.com/

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 05 Feb. 2011

Victorie deta┼čat─â pentru Martin Koch ├«n etapa de zbor cu schiurile de la Oberstdorf

Martin Koch

Austriacul Martin Koch a câ┼čtigat deta┼čat etapa individual─â de zbor cu schiurile de la Oberstdorf (Germania), reu┼čind cele mai lungi s─ârituri din concurs (214 ┼či 210,5 metri), cu care a câ┼čtigat ambele man┼če...  

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 03 Feb. 2011

Kamil Stoch c├ó┼čtig─â la Klingenthal

Kamil Stoch, la a doua victorie a carierei

Polonezul Kamil Stoch a ob┼úinut cea de-a doua victorie din carier─â la Klingenthal, profitând de evolu┼úia ratat─â din man┼ča secund─â a de┼úin─âtorului recordului trambulinei, germanul Michael Uhrmann. Cu un total de 264,6 puncte, Stoch s-a impus cu mai pu┼úin de un punct...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 22 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole