Turneul Celor 4 Trambuline - Rezultate calific─âri Oberstdorf

Sporturi de iarna - Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 28 Dec. 2010
Foto sportschau.de

Cea de-a 59-a ediţie a Turneului Celor 4 Trambuline a avut parte de un debut spectaculos, marţi, 28 decembrie 2010, la Oberstdorf (Germania).

Marea surpriz─â a calific─ârilor a reprezentat-o evolu┼úia reprezentan┼úilor ┼ú─ârii-gazd─â, nu mai pu┼úin de 11 s─âritori germani reu┼čind s─â se califice în prima man┼č─â a competi┼úiei (5 dintre ei în primii 11 clasa┼úi). Bine reprezentate vor fi  ┼či Norvegia ┼či Austria, care vor avea câte 6 sportivi la startul primei man┼če, Polonia 5, iar Cehia, Finlanda, Japonia ┼či Slovenia câte 4.

Dac─â pentru veteranii Martin Schmitt ┼či Michael Uhrmann, ambii ajun┼či la 32 de ani, edi┼úia din acest an poate reprezenta cântecul de leb─âd─â, Felix Schoft (20 de ani) ┼či Richard Freitag (19 ani) demonstreaz─â c─â sunt preg─âti┼úi s─â preia ┼čtafeta pentru Germania, la un nivel foarte ridicat. Felix Schoft a reu┼čit de altfel cea mai lung─â s─âritur─â din concurs (138 metri, cu unul mai mult decât lungimea trambulinei), îns─â s-a clasat în cele din urm─â al patrulea, din cauza notelor mai mici la stil.

Sesiunea de calific─âri a fost câ┼čtigat─â de finlandezul Ville Larinto, cu o s─âritur─â de 137,5 metri ┼či 146,2 puncte. Pe 2 s-a clasat un alt s─âritor din “┼úara celor 1000 de lacuri “, Matti Hautamaeki, iar pe 3 polonezul Adam Malysz, cel mai bine clasat dintre cei 6 fo┼čti câ┼čtig─âtori ai turneului prezen┼úi la start. Janne Ahonen, cvintuplu câ┼čtig─âtor al turneului, a avut o evolu┼úie modest─â, având doar al 37-lea rezultat, Jakub Janda s-a calificat de pe locul 29, iar Wolfgang Loizl de pe locul 23. Anders Jakobsen a avut o evolu┼úie ceva mai bun─â (locul al optulea), iar câ┼čtig─âtorul de anul trecut, Andreas Kofler, a ales s─â nu sar─â în sesiunea de calific─âri, fiind precalificat, deoarece este clasat între primii 10 în clasamentul la zi al Cupei Mondiale. Aceea┼či decizie au luat-o ┼či Thomas Morgenstern, liderul clasamentului general, ┼či Simon Ammann.

Aceast─â alegere poate fi îns─â una cu dou─â t─âi┼čuri, cei trei urmând s─â se confrunte în prima man┼č─â a etapei, eliminatorie, cu autorii celor mai bune 3 s─ârituri din sesiunea de calific─âri (Ville Larinto, Matti Hautamaeki ┼či Adam Malysz). Cel mai spectaculos duel este de departe cel dintre Thomas Morgenstern ┼či Adam Malysz, austriacul dominând autoritar în clasamentul Cupei Mondiale, în timp ce ,,musta┼úa zbur─âtoare” a ar─âtat în ultima vreme o form─â din ce în ce mai bun─â, reu┼čind chiar ┼či câteva prezen┼úe pe podium.

V─â reamintim c─â acest turneu are un sistem de desf─â┼čurare atipic, cei 50 de sportivi califica┼úi în prima man┼č─â urmând s─â constituie 25 de perechi, câ┼čtig─âtorul fiec─ârei perechi calificându-se în man┼ča secund─â. Acestor 25 de câ┼čtig─âtori li se mai adaug─â 5 noroco┼či învin┼či, autorii celor mai bune s─ârituri dintre învin┼či, doar ace┼čti 30 de sportivi punctând în clasamentul turneului ┼či al Cupei Mondiale.

S─â mai consemn─âm ┼či absen┼úa austriacului Gregor Schlierenzauer, cauzat─â de o accidentare care îl va ┼úine departe de competi┼úii pân─â în luna februarie a anului viitor, ,,Schlieri” v─âzându-┼či astfel spulberate, pentru cel pu┼úin un an, speran┼úele de a-┼či adjudeca Turneul Celor 4 Trambuline, una dintre pu┼úinele competi┼úii care îi lipse┼čte din palmares.

Cele dou─â man┼če ale etapei de la Oberstdorf vor avea loc mâine, 29 decembrie 2010, începând cu ora 16.45, ┼či vor fi transmise în direct de Eurosport. Rezultatele complete ale calific─ârilor ┼či programul competi┼úiei sunt disponibile pe pagina Federa┼úiei Interna┼úionale de Ski - http://www.fis-ski.com.

 

 

Galerie imagini

Foto sportschau.de

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 05 Feb. 2011

Victorie deta┼čat─â pentru Martin Koch ├«n etapa de zbor cu schiurile de la Oberstdorf

Martin Koch

Austriacul Martin Koch a câ┼čtigat deta┼čat etapa individual─â de zbor cu schiurile de la Oberstdorf (Germania), reu┼čind cele mai lungi s─ârituri din concurs (214 ┼či 210,5 metri), cu care a câ┼čtigat ambele man┼če...  

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 03 Feb. 2011

Kamil Stoch c├ó┼čtig─â la Klingenthal

Kamil Stoch, la a doua victorie a carierei

Polonezul Kamil Stoch a ob┼úinut cea de-a doua victorie din carier─â la Klingenthal, profitând de evolu┼úia ratat─â din man┼ča secund─â a de┼úin─âtorului recordului trambulinei, germanul Michael Uhrmann. Cu un total de 264,6 puncte, Stoch s-a impus cu mai pu┼úin de un punct...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 22 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole