2010, File de poveste

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 20 Dec. 2010

Anul 2010 mai are doar câteva zile până când va intra în istorie. Din punct de vedere fotbalistic a fost un an bogat în competiţii şi multe dintre evenimentele importante ale lui vor intra în cărţile cu poveşti nemuritoare.

A fost în primul rând  anul Cupei Mondiale din Africa de Sud, prima ediţie din istorie disputată pe continentul negru. Un turneu în care până la urmă favorita principală s-a impus , iar Iniesta a făcut posibil visul unei naţiuni care spera  la trofeu încă de acum 80 de ani.

A fost momentul fotbalului european, care a acaparat podiumul la fel ca în 2006 în Germania. Sud-americanii au pierdut din nou bătălia pentru titlu cu echipele de pe bătrânul continent, care au reuşit pentru prima dată să îşi impună o învingătoare în afara graniţelor europene.  

A fost Mondialul revelaţiei Thomas Muller, un demn urmaş al tizului Gerd care cucerea lumea în anii 70. Dar a fost şi momentul de Aur al unor jucători  precum Forlan - Balonul de Aur in Africa, Sneijder –noul olandez minune, dar şi Villa, golgeterul campioanei mondiale.

A fost şi un an dezamăgitor pentru mai multe dintre favorite, cum ar fi Italia, Franţa şi Anglia, primele două, finaliste cu 4 ani în urmă, părăsind competiţia ruşinos, încă din faza grupelor.

A fost ediţia în care Messi, Rooney şi Cristiano Ronaldo au lăsat în urmă prestatii  nedemne pentru cărţile lor de vizită. Argentinianul a fost cel de la care se astepta poate cel mai mult, dar aventura africană va rămâne doar o amintire neplăcută  a carierei sale.
 
2010 a fost şi anul în care Jose Mourinho a renăscut din cenuşă o mare echipă şi a dus-o până acolo unde doar magul Herrera reuşise.  Portughezul de pe banca italienilor a reuşit tripla campionat-cupă –Liga Campionilor după un sezon perfect, în care şi-a învins toţi rivalii şi a demonstrat încă o dată că este cel mai bun antrenor din lume.

Personal succesul interist mi s-a parut cel mai frumos din recenta istorie a Ligii Campionilor, poate şi pentru faptul că a fost reuşit în condiţiile în care nu mulţi îi acordau şanse la începutul campaniei.

 A plăcut atât de mult  şi pentru faptul că echipa şi-a urmărit într-atât scopul încât a apelat la aproape orice mijloc sportiv doar ca să îşi bucure din nou tifossii, după 45 de ani. Sacrificiul demonstrat la Barcelona în returul semifinalei UCL a fost un exemplu pe care orice echipă, de la noi sau de oriunde ar trebui să îl folosescă drept model.

Pe plan intern a fost anul celor de la CFR Cluj, care au reuşit să îşi adjudece toate cele 3 trofee interne. După eventul reuşit în luna Mai – o reeditare a celui din  2008-, a urmat  şi câstigarea Supercupei României după un meci  decis la penalty-uri în faţa Unirii Urziceni.

În schimb, prima parte a noului sezon a adus în prim plan revelaţia Oţelul Galati, echipa condusă de Dorinel Munteanu reuşind un tur de campionat incredibil şi având la finalul a 18 jocuri disputate un avans de 5 puncte faţă de locul secund.
 
Sperăm ca anul ce vine  să ne ofere aceleasi întreceri pasionante şi aceleaşi momente de neuitat, cum a făcut-o anul care se va încheia în curand. În final vă urez Sărbători Fericite alături de cei dragi  şi La Mulţi Ani! Să ne auzim sănătoşi în 2011!

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revelaţie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradiţia performanţelor din ultimii 15 ani şi au suprins pe toată lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favoriţi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

“Victimele” FRF

Mircea Sandu a promis curăţenie în fotbalul românesc la nivelul eşaloanelor inferioare şi se pare că preşedintele FRF începe să se ţină de cuvânt. Până la a pune în aplicare o altă organigramă la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole