România - Danemarca, duel pentru medaliile de bronz la Campionatul European de handbal feminin 2010

Handbal feminin - Campionatul European / Data: 18 Dec. 2010
Cristina Neagu, in luptă cu apararea daneza
Foto www.ehf-euro.com

România va întâlni Danemarca în finala mic─â a Campionatului European de handbal feminin. Dac─â na┼úionala noastr─â a pierdut la limit─â în fa┼úa marii surprize a turneului, Suedia, cu 23:25, danezele au fost spulberate de Norvegia, pierzând la 10 goluri diferen┼ú─â (19:29), în ciuda unui public ostil ┼či lipsit de cele mai elementare no┼úiuni de fair-play, ce a huiduit fiecare atac norvegian.

Ambele forma┼úii vor încerca s─â ob┼úin─â un premiu de consolare deloc de neglijat - medaliile de bronz ┼či calificarea direct─â la Campionatul Mondial din 2011, din Brazilia. Pentru România miza este sporit─â de faptul c─â ar fi primele medalii din istorie la Campionatul European, competi┼úie în care nu am reu┼čit s─â urc─âm mai sus de locul 4.

România ┼či Danemarca s-au întâlnit ┼či în faza grupelor, acolo unde danezele s-au impus cu 25:22 (14:15), favorizate de un arbitraj jenant al surorilor franceze Julie ┼či Charlotte Bonaventura. În acel meci, al doilea din turneu, Cristina Neagu a reu┼čit s─â înscrie 8 goluri, de la daneze cea mai bun─â marcatoare fiind Ann Grete Norgaard.

Danemarca pare a pleca totu┼či cu prima ┼čans─â, având suportul unui public dispus s─â fac─â orice pentru a-┼či purta echipa spre victorie ┼či ascendentul victoriei din grupa preliminar─â. Îns─â cel mai mare atu al danezelor este prospe┼úimea fizic─â ar─âtat─â în meciul cu Norvegia, în contrast cu o oboseal─â evident─â în rândul juc─âtoarelor de baz─â ale României, în frunte cu Cristina Neagu.

Partida se va disputa duminic─â, 19 decembrie 2010, la Herning (Danemarca), începând cu ora 15.30, ┼či va fi transmis─â în direct pe TVR 2. Informa┼úii în timp real, inclusiv live video, vor fi disponibile ┼či pe www.sport101.ro.

 

Galerie imagini

Cristina Neagu, in luptă cu apararea daneza
Foto www.ehf-euro.com

Articole din aceeasi categorie

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

Norvegia - Suedia 25:20, în finala C.E. de handbal feminin 2010

Foto www.ehf-euro.com

Norvegia a câ┼čtigat cel de-al cincilea titlu european, dup─â ce a învins în final─â marea surpriz─â a turneului, Suedia, scor 25:20 (10:11).

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

România - Danemarca 16:15. Prima medalie europeană din istorie pentru handbalul feminin românesc

Foto www.ehf-euro.com

România a cucerit prima medalie din istorie la Campionatul European de handbal feminin, dup─â o lupt─â extraordinar─â împotriva Danemarcei, scor 16:15. Totodat─â, handbalistele tricolore au ob┼úinut calificarea direct─â la Campionatul Mondial din 2011, din Brazilia.

Pag. 1 din 15 | 2 art./pag. | Total 29 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole