România - Suedia 23:25 (13:14). Am pierdut o bătălie, dar nu şi războiul

Handbal feminin - Campionatul European / Data: 18 Dec. 2010
Foto www.ehf-euro.com

România a pierdut meciul decisiv pentru accederea în finală, 23:25 cu Suedia, însă are şansa de a obţine mâine primele medalii din istorie şi calificarea directă la Campionatul Mondial din 2011, din Brazilia.
 
Dezamăgirea este mare, cu atât mai mult cu cât tricolorele porneau favorite în acest meci, având un palmares foarte bun în meciurile cu Suedia, însă oboseala, accidentările, ghinionul, lipsa de inspiraţie în teren şi pe banca tehnică şi, nu în ultimul rând, jocul mai bun al scandinavelor, ne-au împiedicat să jucăm o nouă finală de competiţie majoră după 5 ani (de la finala Campionatului Mondial din Rusia, din 2005).
 
Compartimentul în care România a suferit cel mai mult a fost cel ofensiv, devenind din ce în ce mai evident că Neagu nu este susţinută suficient  în atac şi că este poate singura jucătoare care face diferenţa. De asemenea, extremele au prins din nou o zi slabă, scăzând foarte mult forţa de atac a echipei. Pivoţii au avut o evoluţie oscilantă, bună în prima repriză şi mai puţin satisfăcătoare în cea de-a doua, iar apărarea nu a protejat-o suficient pe Talida Tolnai. Cu toate acestea, portăriţa originară din Sălaj a avut o evoluţie fantastică, fiind de departe cea mai bună jucătoare, care a ţinut echipa în joc până la finalul partidei.
 
România va lupta mâine pentru medaliile de bronz şi calificarea directă la Campionatul Mondial din 2011. Meciul va avea loc de la ora 15.30, la Herning (Danemarca), adversara tricolorelor fiind învinsa din meciul Danemarca – Norvegia, care se va disputa în această seară.
 
România – Suedia 23:25 (13:14)
 
România: Neagu 7, Gâlcă 6, Brădeanu 3, Nechita 3, Ardean 2, Fiera 1, Manea 1.
 
Suedia: Torstensson 9, Jacobsen 4, Gullden 3, Flognman 2, Wiberg 2, Hagman 2, Islas Helgesson 1, Wiel Freden 1, Helleberg 1.

 

Galerie imagini

Foto www.ehf-euro.com

Articole din aceeasi categorie

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

Norvegia - Suedia 25:20, în finala C.E. de handbal feminin 2010

Foto www.ehf-euro.com

Norvegia a câştigat cel de-al cincilea titlu european, după ce a învins în finală marea surpriză a turneului, Suedia, scor 25:20 (10:11).

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

România - Danemarca 16:15. Prima medalie europeană din istorie pentru handbalul feminin românesc

Foto www.ehf-euro.com

România a cucerit prima medalie din istorie la Campionatul European de handbal feminin, după o luptă extraordinară împotriva Danemarcei, scor 16:15. Totodată, handbalistele tricolore au obţinut calificarea directă la Campionatul Mondial din 2011, din Brazilia.

Pag. 1 din 15 | 2 art./pag. | Total 29 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole