Podium integral austriac în prima zi la Engelberg

Sporturi de iarna - Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 18 Dec. 2010
Thomas Morgenstern
Foto www.thomasmorgenstern.com

S─âritorii austrieci au avut un concurs de vis la Engelberg (Elve┼úia), vineri, 17 decembrie 2010, monopolizând podiumul ┼či ocupând 4 din primele 5 pozi┼úii ale clasamentului etapei. Thomas Morgenstern, Andreas Kofler ┼či Wolfgang Loitzl s-au clasat în aceast─â ordine în frunte, Martin Koch terminând al cincilea, cea mai bun─â clasare personal─â din acest sezon al Cupei Mondiale. Triumful austriac putea fi ┼či mai categoric, îns─â Gregor Schlierenzauer ┼či David Zauner, al┼úi s─âritori foarte valoro┼či din ┼óara Valsului, nu au luat startul la Engelberg.

Concursul de vineri a înlocuit etapa de la Harrachov, de s─âpt─âmâna trecut─â, anulat─â din cauza condi┼úiilor meteo. Nici la Engelberg vremea nu a ┼úinut cu sportivii ┼či cu iubitorii s─âriturilor cu schiurile, organizatorii fiind nevoi┼úi s─â renun┼úe la desf─â┼čurarea celea de-a man┼čei secunde, considerându-se finale rezultatele primei man┼če.

Cu o s─âritur─â de 137 de metri, exact cât lungimea trambulinei, ┼či 134.4 puncte, Thomas Morgenstern ┼či-a trecut în cont cea de-a treia victorie individual─â consecutiv─â a sezonului. “Morgi“ nu a avut cea mai lung─â s─âritur─â a concursului, fiind întrecut de Andreas Kofler, îns─â puncte acordate în compensa┼úie pentru condi┼úiile de vânt ┼či notele de la stil au f─âcut diferen┼úa.

Andy Kofler a fost foarte aproape de o nou─â victorie, dup─â cea din etapa inaugural─â, având cea mai lung─â s─âritur─â din concurs. Austriacul a s─ârit 140 de metri, cu un singur metru mai pu┼úin decât recordul trambulinei ┼či cu 3 mai mult decât s─âritura câ┼čtig─âtorului, îns─â o mic─â problem─â cu telemarkul la aterizare l-a f─âcut s─â rateze pentru doar 2.2 puncte victoria.

Wolfgang Loitzl se afl─â la primul podium al sezonului, dup─â ce în etapele precedente nu reu┼čise nici m─âcar clas─âri în Top 10. Cu cele 60 de puncte acumulate ieri, Loitzl î┼či dubleaz─â practic zestrea în clasamentul general (în precedentele 4 concursuri acumulând 59 de puncte).

Simon Ammann nu a reu┼čit decât un loc 6, în timp ce Adam Malysz s-a clasat doar al 14-lea. Martin Schmitt a decis s─â ia o pauz─â, neparticipând la întrecerile de la Engelberg.

În clasamentul general, Thomas Morgenstern î┼či consolideaz─â pozi┼úia de lider, cu un total de 425 de puncte. Pe locul secund urc─â compatriotul s─âu Andreas Kofler, cu 330 de puncte, iar ultima treapt─â a podiumului revine finlandezului Ville Larinto, cu 276 de puncte.

Clasament concurs Engelberg 17.12.2010
1. Thomas Morgenstern 137 m 134.4 p
2. Andreas Kofler 140 m 132.2 p
3. Wolfgang Loitzl 136 m 128.6 p
4. Matti Hautamaeki 130 m 126.8 p
5. Martin Koch 133.5 m 123.1 p

Clasament general
1. Thomas Morgenstern 425 p
2. Andreas Kofler 330 p
3. Ville Larinto 276 p
4. Simon Amman 260 p
5. Matti Hautamaeki 251 p

 

 

Galerie imagini

Thomas Morgenstern
Foto www.thomasmorgenstern.com

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 05 Feb. 2011

Victorie deta┼čat─â pentru Martin Koch ├«n etapa de zbor cu schiurile de la Oberstdorf

Martin Koch

Austriacul Martin Koch a câ┼čtigat deta┼čat etapa individual─â de zbor cu schiurile de la Oberstdorf (Germania), reu┼čind cele mai lungi s─ârituri din concurs (214 ┼či 210,5 metri), cu care a câ┼čtigat ambele man┼če...  

Sporturi de iarna / Ski Jumping / Autor: Cristian - George Iscru / 03 Feb. 2011

Kamil Stoch c├ó┼čtig─â la Klingenthal

Kamil Stoch, la a doua victorie a carierei

Polonezul Kamil Stoch a ob┼úinut cea de-a doua victorie din carier─â la Klingenthal, profitând de evolu┼úia ratat─â din man┼ča secund─â a de┼úin─âtorului recordului trambulinei, germanul Michael Uhrmann. Cu un total de 264,6 puncte, Stoch s-a impus cu mai pu┼úin de un punct...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 22 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole