Napoli - Steaua 1:0. Doar în apărare nu se face primăvară europeană

Fotbal - Cupe Europene / Autor: Florentin Nica / Data: 16 Dec. 2010
Edinson Cavani 
Foto sscnapoli.it

Meciul dintre Napoli şi Steaua din cadrul grupelor Europa League a dovedit încă o dată că echipa italiană este foarte periculoasă în ultimul sfert de oră al jocului. Napoli a obţinut victoria în prelungiri, după o lovitură de la colţul terenului şi o execuţie inspirată a lui Cavani din careul stelist.

În principal tactica lui Lăcătuş a fost să menţină rezultatul alb pe tabelă, scor care îi era suficient echipei bucureştene pentru a ajunge în primăvara europeană. Şi, dacă era posibil – iar meciul a dovedit-o că a fost posibil - Steaua să încerce să înscrie pe contraatac. Dar Ricardo a dovedit că în România jucătorii nu sunt educaţi să încerce să şuteze la poartă cu ambele picioare (probabil unul din ele e menţinut doar pentru urcatul în tramvai) şi a ratat cea mai mare ocazie de gol din prima parte a jocului. A fost o fază contruită frumos de către echipa română, un contratac în viteză la capătul căreia Ricardo s-a bâlbâit cu mingea în careul advers, iar un fundaş a reuşit să îndepărteze pericolul. După această fază Ricardo a intrat pe invisible şi nimeni nu l-a mai simţit prezent în joc. Stancu nu s-a remarcat cu nimic.

Prima ocazie de a marca a fost, însă, a italienilor, Hamsik nereuşind să găsească şutul care să-l surprindă pe Tătăruşanu în minutul 7. Trei minute mai târziu Cavani atenţionează că e în zonă, dar doar cu o execuţie peste poartă. Cavani dezamăgeşte din nou când bate prost o lovitură liberă (acordată în urma unei intervenţii la Zuniga) din preajma careului stelist în zid.

Steaua pe contraatac a reuşit de câteva ori să surprindă apărarea echipei din Napoli, dar nu a fost inspirată nici la şutul de la mare distanţă al lui Anghelov, nici la lovitura de cap a lui Geraldo după o centrare a aceluiaşi Anghelov.

Partea a doua a jocului a început ca şi prima: Napoli în atac, iar Steaua stând foarte aglomerată în propria jumătate de teren, încercând să dejoace orice construcţie din jocul gazdelor. Românii scapă cu faţa curată după ce Cavani preia prea larg în careu, iar Tătăruşanu are timp să intervină decisiv pentru a îndepărta pericolul.

Echipa italiană a hărţuit în permanenţă apărarea suprapopulată a steliştilor, care au rezistat bine până la un moment dat când au început să cedeze fizic. S-a simţit că pe final Napoli avea jucători mai proaspeţi, mai bine dispuşi la efort, mai lucizi în joc. Dacă în prima parte atacurile Stelei au apărut preponderent din flancul drept, după pauză singurul jucător care a mai încercat câte ceva în atac pentru echipa română a fost Surdu. Deşi foarte montat în meci şi având parcă o capacitate de efort mai mare decât a coechipierilor săi, totuşi, el a fost destul de lent în minutul 84 când a ajuns în careul italienilor şi  a fost deposedat bine de către portarul acestora. Presiunea la poarta Stelei a crescut o dată cu trecerea timpului: Cavani în minutul 82 trimite mingea la rădăcina barei după un şut din unghi, iar Sosa (intrat după pauză) nu-l poate învinge pe Tătăruşanu cinci minute mai târziu.

Deşi Steaua a încercat să tragă de timp într-un mod destul de evident, arbitrul nu s-a lăsat impresionat. A cerut targa pentru jucătorul care se afla pe gazon şi a prelungit partida în consecinţă: cinci minute. Italienii nu au avut nevoie decât de două, pentru că în minutul 92, după o lovitură de la colţ, Cavani reuşeşte să înscrie. Spiritele se încing în urma acestui eveniment. Martinovic nervos primeşte o lovitură de la Paolo Cannavaro, care vede de două ori roşu în faţa ochilor: o dată pentru că i-a spart arcada adversarului, iar a doua oară pentru că arbitrul îl trimite în tribună.

 

 

Galerie imagini

Edinson Cavani 
Foto sscnapoli.it

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Cupe Europene / 11 Mar. 2011

Portugalia - victorii pe linie, Anglia - la antipod. Rezultate complete Europa League

Manşa tur a optimilor Europa League a fost marcată de rezultatele echipelor portugheze, învingătoare în bloc. FC Porto s-a impus în deplasare, la Moscova (1-0 cu ŢSKA), şi este cel mai bine plasată pentru calificarea în sferturile de finală. Sporting Braga şi Benfica...

Fotbal / Cupe Europene / 17 Dec. 2010

Optimile Liga Campionilor. Inter - Bayern şi Arsenal - Barcelona ţin capul de afiş

Mircea Lucescu a avut noroc, Şahtior urmând să întâlnească în optimile Ligii Campionilor AS Roma. Turul va avea loc la Roma, meciul decisiv fiind programat la Doneţk. Capul de afiş al optimilor este Inter Milano - Bayern Munchen, reeditarea finalei din 2010.

Pag. 1 din 22 | 2 art./pag. | Total 44 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole