Rezultatele etapei a doua în Main Round. Danemarca şi România, primele semifinaliste

Handbal feminin - Campionatul European / Data: 15 Dec. 2010

În Grupa principală I, din care face parte şi România, s-au clarificat cele mai importante aspecte, Danemarca şi România ocupând în această ordine primele două poziţii, care asigură prezenţa în semifinale.

Marţi, 14 decembrie, tricolorele s-au impus în faţa Muntenegrului cu 23-21, la capătul unui meci de mare luptă, în care au strălucit Talida Tolnai şi Cristina Neagu, iar danezele au câştigat în faţa Croaţiei cu 31:19. În cel de-al treilea meci al zilei, Rusia a pierdut clar disputa cu Spania (22:30) şi nu mai are nicio şansă să se califice în semifinale.

Danemarca are 8 puncte, iar România 6, şi indiferent de rezultatul ultimului meci din Main Round, de joi, nu mai pot pierde primele două locuri. Muntenegru, singura echipă cu 4 puncte, a pierdut meciul cu România, şi chiar dacă ne-ar egala la puncte, am fi avantajaţi de criteriul meciului direct. În ceea ce o priveşte pe Danemarca, diferenţa de 4 puncte nu mai poate fi surmontată, evident, de muntenegrene în ultimul meci, pentru victorie acordându-se doar 2 puncte.

Rusia, Croaţia şi Spania, toate cu o zestre de doar 2 puncte, nu mai pot spera decât la îmbunătăţirea locurilor în clasament, adică cel mult la poziţia a treia din grupă.
În Grupa principală II situaţia s-a complicat în urma victoriei Franţei (22:21) asupra Suediei, liderul grupei. În celelalte meciuri Ungaria a pierdut la 8 goluri în faţa Olandei, în timp ce Norvegia a surclasat Ucraina (32:19).

Norvegia şi Suedia, fiecare cu câte 6 puncte, împart primele 2 locuri şi păstrează cele mai mari şanse la calificare. În luptă au intrat însă şi Franţa, Olanda şi Ungaria, care au câte 4 puncte şi pot furniza surpriza în ultima rundă, în situaţia în care reuşesc să învingă cele 2 selecţionate scandinave sau Ucraina, cum este cazul Franţei. Ucraina nu mai are niciun obiectiv, situaţia din clasament (0 puncte) condamnând-o la ultima poziţie a grupei.

Ultimele meciuri din această fază a competiţiei vor avea loc joi, 16 decembrie 2010.

Rezultate Grupa principală I
•    Danemarca – Croaţia 31-29
•    România – Muntenegru 23:21
•    Spania – Rusia 30:22

Clasament
1.    Danemarca 8 p
2.    România 6 p
3.    Muntenegru 4 p
4.    Rusia 2 p
5.    Croaţia 2 p
6.    Spania 2 p

Rezultate Grupa principală II
•    Norvegia – Ucraina 32-19
•    Suedia – Franţa 21:22
•    Olanda – Ungaria 27:18

Clasament
1.    Suedia 6 p
2.    Norvegia 6 p
3.    Olanda 4 p
4.    Franţa 4 p
5.    Ungaria 4 p
6.    Ucraina 0 p

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

Norvegia - Suedia 25:20, în finala C.E. de handbal feminin 2010

Foto www.ehf-euro.com

Norvegia a câştigat cel de-al cincilea titlu european, după ce a învins în finală marea surpriză a turneului, Suedia, scor 25:20 (10:11).

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

România - Danemarca 16:15. Prima medalie europeană din istorie pentru handbalul feminin românesc

Foto www.ehf-euro.com

România a cucerit prima medalie din istorie la Campionatul European de handbal feminin, după o luptă extraordinară împotriva Danemarcei, scor 16:15. Totodată, handbalistele tricolore au obţinut calificarea directă la Campionatul Mondial din 2011, din Brazilia.

Pag. 1 din 15 | 2 art./pag. | Total 29 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole