Muchas gracias, Espana! România s-a calificat în semifinale!

Handbal feminin - Campionatul European / Autor: Mihai Ionescu / Data: 14 Dec. 2010
Foto www.ehf-euro.com

Naţionala de handbal feminin a obţinut o calificare aşteptată de o întreagă naţiune, în semifinalele Campionatului European de handbal.

Fetele pregătite de Radu Voina şi Luminiţa Huţupan au luptat extraordinar şi s-au impus în faţa Muntenegrului cu 23-21, rezultat care coroborat cu victoria puţin scontată a Spaniei împotriva Rusiei (30:22) ne trimite în semifinale, indiferent de rezultatul ultimului meci din Main Round.

Înaintea ultimului meci rămas de disputat (deci 2 puncte puse în joc), România a acumulat deja 6 puncte, la fel ca Danemarca.

Muntenegru are doar 4 puncte şi chiar dacă ne egalează în clasament în ultima etapă, avem avantajul rezultatului direct, 23-21, de marţi.

Rusia are doar 2 puncte, deci cu 4 mai puţin decât România, astfel încât nu ne interesează rezultatul meciului direct de joi decât prin prisma palmaresului direct şi a rivalităţii binecunoscute.

Croaţia are 2 puncte şi cu încă 4 din cele 2 meciuri rămase ar egala România, însă fetele noastre le-au învins pe croate cu 9 goluri diferenţă, astfel încât avem avantajul meciului direct, la fel ca în cazul Muntenegrului. Chiar şi în cazul în care s-ar ajunge ca România, Danemarca şi Croaţia să acumuleze toate câte 6 puncte şi să se calculeze rezultatele dintre cele 3 echipe, fiecare echipă ar avea câte o victorie, însă România nu are cum să rateze, din punct de vedere matamatic, un loc calificant în semifinale datorită golaverajului foarte bun (9 goluri cu Croaţia minus 3 goluri cu Danemarca egal +6 pentru tricolore).

Indiferent de rezultatul dintre Croaţia şi Danemarca, cele două nu pot avea fiecare în parte un golaveraj comparabil cu al României, conform unor legi elementare ale matematicii. Aşadar, suntem în semifinale!

 

Galerie imagini

Foto www.ehf-euro.com

Articole din aceeasi categorie

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

Norvegia - Suedia 25:20, în finala C.E. de handbal feminin 2010

Foto www.ehf-euro.com

Norvegia a câştigat cel de-al cincilea titlu european, după ce a învins în finală marea surpriză a turneului, Suedia, scor 25:20 (10:11).

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

România - Danemarca 16:15. Prima medalie europeană din istorie pentru handbalul feminin românesc

Foto www.ehf-euro.com

România a cucerit prima medalie din istorie la Campionatul European de handbal feminin, după o luptă extraordinară împotriva Danemarcei, scor 16:15. Totodată, handbalistele tricolore au obţinut calificarea directă la Campionatul Mondial din 2011, din Brazilia.

Pag. 1 din 15 | 2 art./pag. | Total 29 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole