Regele a murit, trăiască regele!

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 14 Dec. 2010
Foto bzi.ro

Aştepta momentul acesta de 5 ani, iar destinul i-a dat şansa să revină acolo unde este iubit. Gică Hagi a acceptat în octombrie propunerea să revină pe banca lui Galatasaray, echipa la care a cunoscut cele mai mari satisfacţii dintre toate echipele de club la care a evoluat de-a lungul carierei.

După experienţa nefastă de la Steaua, fostul căpitan al “Generaţiei de Aur” a rămas cu un gust amar şi s-a ferit să mai antreneze o perioadă. Rănile nu erau cicatrizate şi despărţirea de roş-albaştri din cauza conflictului cu finanţatorul clubului a lăsat urme adânci.

Nici din punct de vedere moral “Regele” nu stătea mai bine. Dincolo de scandalul din Ghencea ,  nereuşitele din cariera sa de antrenor de până atunci îl apăsau.
Începutul fusese abrupt. La exact un an de la retragerea din naţională, pe Hagi îl trăgea aţa tot la echipa României, iar după plecarea lui Boloni la Sporting, oferta preşedintelui FRF Mircea Sandu nu putea fi refuzată.

Din păcate momentul nu a fost unul prea inspirat, iar amintirea barajului cu Slovenia îl chinuie şi acum pe decarul de odinioară. A plecat imediat şi a aşteptat aproape 2 ani până când Turcia şi-a adus aminte de el şi l-a chemat să încânte din nou Semiluna.
Prima aventura de la Bursaspor s-a sfârşit repede, deşi Hagi îşi adusese pe malurile Bosforului o întreagă “delegaţie” românească. Turcia l-a iertat însă şi i-a dat şansa unui nou “ descălecat”. În primăvara lui 2004 Gică şi-a dat acordul pentru a prelua pe Galatasaray şi toată lumea era pregătită să îşi primească idolul.

Într-un an de zile petrecut pe banca Cim-Bom, Hagi a câştigat Cupa Turciei după o finală de vis, 5-1 cu Fenerbahce. Nu a fost însă de ajuns pentru  ca  başkanii să îl doreasca în continuare pe Ali Samy Yen. Ratarea titlului a contat enorm în contextul în care o participare în grupele Champions  League  ar mai fi diminuat din datoriile clubului din perioada Terim.

După alte două experienţe nereuşite în Liga I, la Timişoara şi Steaua,  pentru Hagi a urmat momentul unei autoevaluări. În vara lui 2009 s-a implicat în proiectul unei echipe de fotbal care să reprezinte formatia de senori a  “Academiei Hagi”, pe care nu a fost însă tentat să o conducă de pe bancă.

După trei ani pe care i-a trăit departe de iarbă, Hagi a primit a doua şansă de la Galatasaray. Dezamăgirea din sezonul trecut, în care roş-galbenii au terminat Superlig pe locul 3 şi inceputul ezitant al mandatului lui Rijkaard i-au oferit lui Hagi o a doua şansă.
După un debut promiţător cu un egal  pe terenul marii rivale Fenerbahce, pentru Galata  au urmat etape de coşmar. Cu doar 2 victorii din 8  meciuri  Cim-Bom s-a afundat în clasament ajungând până pe locul 10, la 19 puncte de liderul Trabzonspor.

La ultima partidă acasă, înfrângerea cu Genclerbirligi, Hagi a fost contestat, iar suporterii i-au cerut demisia. Situaţia dificilă din campionat apasă pe umerii lui şi despărţirea pare iminentă. Poate o minune în pauza competiţională îi va da şansa lui Hagi să pregătească mai bine  returul  şi să ţină echipa pe linia de plutire. Nu ştim însă dacă va fi suficient şi dacă cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor se va mulţumi doar cu atât. Pentru el, cuvântul perfomanţă are alte înţelesuri.


 

 

Galerie imagini

Foto bzi.ro

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revelaţie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradiţia performanţelor din ultimii 15 ani şi au suprins pe toată lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favoriţi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

“Victimele” FRF

Mircea Sandu a promis curăţenie în fotbalul românesc la nivelul eşaloanelor inferioare şi se pare că preşedintele FRF începe să se ţină de cuvânt. Până la a pune în aplicare o altă organigramă la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole