Liga MOL - concluzii la finalul sezonului regulat

Hockey - MOL Liga / Data: 14 Dec. 2010

Finalul sezonului regulat al Ligii MOL a adus câteva mari surprize, îns─â nu prin prisma modific─ârilor spectaculoase în clasament, ci a scorurilor total nea┼čteptate înregistrate.

Astfel, campioana României Sport Club Miercurea Ciuc, liderul incontestabil al competi┼úiei, care a condus da capo al fine, a încheiat sezonul regulat cu cea mai grea înfrângere suferit─â în acest an, 1:6 cu Miskolci JJSE, ocupanta locului 3. Pân─â la acest joc, ciucanii nu mai pierduser─â decât o singur─â dat─â la 2 goluri diferen┼ú─â (1:3 cu Dab.Docler), în rest suferind câteva înfrângeri la limit─â.

O alt─â echip─â care a r─âsturnat orice previziuni a fost Steaua Rangers, care a suferit una dintre cele mai ru┼činoase înfrângeri din istorie în fa┼úa unei echipe române┼čti, 1:12 cu Fenestela 68 Bra┼čov, în deplasare. Evolu┼úiile din ultima vreme, în care Steaua a fost surclasat─â atât de Fenestela 68 Bra┼čov, cât ┼či de marea rival─â Sport Club, denot─â un declin accentuat al hocheiului bucure┼čtean ┼či al clubului Steaua, în special.

În ceea ce prive┼čte clasamentul, Sport Club ┼či-a adjudecat prima pozi┼úie, a┼ča cum era de a┼čteptat, cu 72 de puncte, ┼či sper─â s─â î┼či adauge în vitrin─â trofeul acestei competi┼úii, din ce în ce mai popular─â de la an la an.

Podiumul a fost completat de Dab.Docler (70 de puncte) ┼či Miskolci JJSE (66), care au avut un final de sezon foarte bun. Cele dou─â echipe par îndrept─â┼úite s─â revendice câ┼čtigarea competi┼úiei, ambele câ┼čtigând 3 din cele 4 partide disputate împotriva liderului Sport Club.

De┼úin─âtoarea trofeului, Vasas HC, de┼či a avut un sezon solid, a terminat doar pe 4, cu 63 de puncte, din cauza gestion─ârii necorespunz─âtoare a momentelor cheie ale sezonului. Totu┼či, r─âmâne o echip─â imprevizibil─â, care poate produce surpriza, la fel ca sezonul trecut.

FTC Orangeways a terminat nea┼čteptat de bine, pe locul 5, cu 52 de puncte, îns─â nu a demonstrat c─â este preg─âtit─â s─â se lupte pentru trofeu. De┼či a câ┼čtigat unele meciuri grele pe propriul teren, a cedat surprinz─âtor acas─â cu Sapa Fehérvár AV19, una dintre coda┼če, iar în deplasare a fost foarte vulnerabil─â.

Fenestela 68 Bra┼čov este marea dezam─âgire a anului în Liga MOL, terminând doar pe 6, dup─â ce plecase la drum cu inten┼úii clare de implicare în lupta la vârf. Locul 6 din 9 este foarte pu┼úin pentru lotul de juc─âtori avut la dispozi┼úie ┼či investi┼úiile f─âcute, îns─â poate bra┼čovenii ne vor oferi o surpriz─â pl─âcut─â în play-off.

Ultimele 3 clasate (Sapa Fehérvár AV19, Steaua Rangers ┼či Újpesti TE) au demonstrat c─â sunt foarte departe de celelalte echipe, cu o men┼úiune pentru Újpesti, care a câ┼čtigat un singur meci din 32!

Steaua, dup─â ce a dat o perioad─â senza┼úia c─â ar putea ob┼úine o clasare pe locurile 6-7, a terminat în genunchi, pe penultimul loc, acel 1:12 de la Bra┼čov pecetluind un sezon trist pentru militari, p─âr─âsi┼úi ┼či de juc─âtorii ucraineni (ca Emelianenko sau Bodnarenko), pleca┼úi spre campionate mai atr─âg─âtoare din punct de vedere financiar, gen Kazahstan.


 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Hockey / MOL Liga / 22 Ian. 2011

Sport Club Miercurea Ciuc ÔÇô noua regin─â a Ligii MOL

Campioana României, Sport Club Miercurea Ciuc, a câ┼čtigat în premier─â Liga MOL, dup─â ce a învins în final─â cu scorul general de 4-1 forma┼úia maghiar─â Dab.Docler. În cel de-al cincilea meci al finalei ciucanii au câ┼čtigat pe teren propriu cu scorul de 3-1, gra┼úie unor reu┼čite...

Hockey / MOL Liga / 20 Ian. 2011

Sport Club Miercurea Ciuc ÔÇô la un singur pas de c├ó┼čtigarea Ligii MOL

Campioana României a f─âcut un pas uria┼č c─âtre câ┼čtigarea Ligii MOL, dup─â ce a câ┼čtigat ┼či al doilea meci al finalei jucat în deplasare, în Ungaria, 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) cu Dab.Docler. Ciucanii au dominat copios, ratând o sumedenie de ocazii, îns─â desprinderea s-a conturat...

Pag. 1 din 33 | 2 art./pag. | Total 65 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole