Big Fish

sport101.ro - Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 13 Dec. 2010
Derek Fisher, alaturi de bunul sau prieten Kobe Bryant
Foto zimbio.com

În NBA fiecare dolar e dr─âmuit sau a┼ča ar trebui s─â fie. Unul din cele mai dificile momente e acela când trebuie s─â te hot─âr─â┼čti dac─â reînnoie┼čti  contractul unui juc─âtor care a trecut bine de 30 de ani. ┼×i dac─â juc─âtorul respectiv a contribuit substan┼úial la cucerirea mai multor titluri, atunci situa┼úia se complic─â ┼či mai tare.

În ultimii 10 ani Lakers a câ┼čtigat cinci titluri, îns─â doar Derek Fisher ┼či Kobe Bryant au jucat în toate cele cinci finale câ┼čtigate. Kobe a constituit, mai ales dup─â plecarea lui Shaq, nucleul în jurul c─âruia a fost construit lotul celor din Los Angeles. În schimb, Fisher nu a fost niciodat─â considerat un juc─âtor indispensabil ┼či asta în ciuda nivelului foarte ridicat la care a dovedit c─â poate juca în momentele cruciale ale sezonului. San Antonio (co┼č decisiv în ultimele 0.4 secunde ale meciului 5 din semifinalele Conferin┼úei de Vest din 2004), Orlando (co┼č de trei puncte care trimitea meciul doi din finala NBA 2009 în prelungiri) ┼či Boston (ultimul sfert din meciul 3 ┼či co┼čul crucial din meciul decisiv din ultima final─â NBA) ┼čtiu cel mai bine acest lucru.

În vara acestui an Fisher î┼či încheia contractul cu Lakers ┼či nu erau semne c─â i se va propune un nou angajament. În ecua┼úie au intrat îns─â doi factori care au schimbat situa┼úia. Kobe ┼úine foarte mult s─â îl aib─â coleg  ┼či Miami era în c─âutare de conduc─âtori de joc. Mitch Kupchak nu a fost încântat de ideea unui eventual transfer al lui Fisher la Heat ┼či, probabil ┼či la insisten┼úele lui Kobe, i-a oferit un contract pe doi ani, lucru surprinz─âtor dac─â e s─â ┼úinem seama de vârsta lui Fisher (împline┼čte 37 de ani în august).

S─âpt─âmâna trecut─â s-au întâlnit în meci direct cele dou─â echipe care împart arena Staples Center: LA Lakers ┼či LA Clippers. Ceea ce se anun┼úa a fi un meci dezechilibrat a fost foarte aproape s─â se încheie cu o mare surpriz─â. Cu 3.1 secunde înainte de final Clippers, una din coda┼čele NBA, reu┼čea s─â preia conducerea, 86-85. Ultimul atac ┼či toat─â lumea se a┼čteapt─â ca mingea s─â ajung─â la Bryant. Acesta r─âmâne blocat ┼či Fisher prime┼čte mingea. Se lanseaz─â într-o p─âtrundere ce surprinde defensiva advers─â ┼či finalizeaz─â, în ultimul  secund─â, cu un co┼č din apropierea panoului. Deziluzia se cite┼čte pe chipul lui Blake Griffin (vedeta lui Clippers ┼či principalul favorit la ob┼úinerea titlului de debutantul anului), iar Fisher demonstreaz─â, înc─â odat─â, capacitatea de concentrare în momentele decisive.

Unii sunt sorti┼úi succesului, al┼úii par blestema┼úi s─â r─âmân─â în umbra celor dintâi. Fisher, care de┼úine ┼či func┼úia de conducere a asocia┼úiei juc─âtorilor din NBA, intr─â, f─âr─â îndoial─â, în prima categorie. Orice campioan─â are nevoie de un juc─âtor cu experien┼ú─â, cerebral, care s─â conduc─â echipa spre victorie, iar eroul nostru este, cu prisosin┼ú─â, un astfel de juc─âtor.

 

 

Galerie imagini

Derek Fisher, alaturi de bunul sau prieten Kobe Bryant
Foto zimbio.com

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 15 Mar. 2011

Întoarcerea taurilor

În deschiderea meciului cu Utah de s─âpt─âmâna trecut─â, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de la câ┼čtigarea primului titlu de campioan─â NBA. Au spus câteva cuvinte pentru fani doi dintre juc─âtorii de baz─â de atunci: Michael Jordan ┼či Scottie Pippen. De┼či...

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 02 Mar. 2011

Pistoane uzate

All-Star Game-ul a fost prilejul ideal s─â observ c─â anumite lucruri nu pot fi schimbate. La jum─âtatea primului sfert intrau pentru prima dat─â pe teren cei patru juc─âtori ai lui Boston selec┼úiona┼úi s─â joace în acea partid─â, Garnett, Pierce, Allen ┼či Rando. Antipatia fanilor...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole