BC Mureş - CSU Asesoft Ploieşti 68:79. Campioana confirmă

Baschet masculin - Divizia A / Data: 06 Dec. 2010
Foto www.csuasesoft.ro

După succesul din etapa precedentă contra Stelei, Asesoft Ploieşti a obţinut o victorie foarte preţioasă în deplasare, 79:68 în compania echipei BC Mureş, şi ocupă fotoliul de lider al clasamentului, fiind singura formaţie cu doar 2 înfrângeri în sezonul regulat. Ardelenii rămân pe locurile 2-4, la egalitate de puncte cu Steaua şi Gaz Metan Mediaş, toate având un punct mai puţin decât Asesoft.

După un început foarte bun al echipei campioane, care a condus şi cu 10 puncte în primul sfert, mureşenii au echilibrat disputa, primul sfert terminându-se cu scorul de 18:15 în favoarea oaspeţilor. Până la pauză, echipa gazdă, susţinută frenetic de public, a reuşit să revină în avantaj, scor 35:33. Sfertul al treilea s-a menţinut în aceleaşi coordonate ale echilibrului, înainte de secvenţa decisivă rezultatul fiind egal, 54:54. Ploieştenii, cu Burlacu şi Qarraan vârf de lance, au gestionat mult mai bine momentele cheie din finalul partidei, aducând o victorie meritată pentru campioni, şi au demonstrat că rămân principalii favoriţi la titlu şi în acest an.

Apărarea ploieşteană a funcţionat foarte bine, reuşind în bună măsură neutralizarea celor mai importanţi jucători mureşeni – JuJuan Cooley, Jason Forte şi Aleksandr Mladenovici. De altfel, ploieştenii au reuşit în sfertul 4 un rezultat mai rar întâlnit, cu atât mai mult la Târgu Mureş, un parţial de 17:0! De cealaltă parte, BC Mureş a arătat slăbiciuni evidente în defensivă, fiind echipa care a primit cele mai multe puncte (994) dintre primele 8 clasate în acest sezon, ceea ce ar trebui să ridice câteva semne de întrebare conducerii tehnice a echipei ardelene. De remarcat ar mai fi şi faptul că JuJuan Cooley a fost folosit din nou (pentru a câta oară?) de Deri Csaba timp de 40 de minute.

Victoria celor de la CSU Asesoft a fost incontestabilă, ploieştenii impunându-se atât în ceea ce priveşte recuperările (46:31), cât şi în ce priveşte procentajul aruncărilor de 2 puncte (23/43 – 53,5% faţă de 18/38 – 47,4%) şi 3 puncte (6/19 – 31,6% faţă de 6/24 – 25%). Calhoun a terminat cu 25 de puncte şi 13 recuperări, Mack cu 17 puncte şi 6 recuperări, iar Cătălin Burlacu a adăugat 14 puncte şi 11 recuperări pentru învingători. Din partea gazdelor cei mai buni realizatori au fost Lewis (15 puncte şi 2 recuperări), Mladenovici (14 puncte şi 12 recuperări) şi şi Forte (14 puncte şi 6 recuperări). JuJuan Cooley a avut o prestaţie sub aşteptări, reuşind doar 8 puncte şi 7 pase decisive în 40 de minute (3/9 aruncări de 2 puncte, 0/5 aruncări de 3 puncte şi 2/2 la lovituri libere).

 

 

Galerie imagini

Foto www.csuasesoft.ro

Articole din aceeasi categorie

Baschet masculin / Divizia A / 23 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet masculin, Etapa a XVII-a

Foto www.u-mobitelco.ro

U Mobitelco Cluj - victorie în derby-ul Transilvaniei, Gaz Metan Mediaş stopează ascensiunea Timişoarei. Rezultate complete şi clasament.

Baschet masculin / Divizia A / 16 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet masculin, Etapa a XVI-a

Foto www.csuasesoft.ro

U Mobitelco Cluj-Napoca - victorie în prelungiri la Piteşti, Politehnica Iaşi - la al treilea succes stagional

Pag. 1 din 12 | 2 art./pag. | Total 24 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole