Rapid - surpriza rundei, BC ICIM Arad şi BC Teleorman îşi menţin punctajul maxim

Baschet feminin - Divizia A / Data: 28 Noi. 2010
Florina Diaconu, MVP-ul etapei

Rapid Bucureşti a furnizat surpriza etapei a X-a, învingând clar în deplasare Olimpia Bucureşti, cu 78:62. Florina Diaconu a avut din nou o evoluţie senzaţională (34 de puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive şi 32 indicele eficienţei), trăgând efectiv echipa după ea, doar oboseala din final stricându-i puţin procentajul aruncărilor de 2 puncte şi împiedicând-o să înscrie 40 de puncte. Oricum, este un adevărat  miracol că o echipă săracă, precum Rapidul, reuşeşte să îşi păstreze în lot o jucătoare de calibrul Florinei Diaconu, cea mai bună jucătoare a acestui debut de campionat. Pentru Rapid Natalia Burlakova a adăugat 19 puncte, iar Cristina Perţa 16 puncte şi 16 recuperări.

Olimpia Bucureşti s-a aflat în permanenţă într-o cursă de urmărire pe tabelă, având şi puţin ghinion, deoarece jucătoarele feroviare au reuşit să înscrie câteva coşuri de 3 puncte exact în momentele cheie ale partidei, prin Florina Diaconu şi Natalia Burlakova. Gabriela Cursaru nu a reuşit să o anihileze pe conducătoarea de joc a Rapidului, având o linie statistică foarte slabă, singura care a făcut faţă exigenţelor derby-ului bucureştean fiind Cristina Bigică (23 puncte). Olimpia a fost egala Rapidului doar în sfertul al treilea (14:14), jucătoarele vişinii adjudecându-şi-le la cel puţin 5 puncte pe toate celelalte.

Totuşi, să remarcăm că Olimpia a arătat o bancă de rezerve mult mai solidă decât cea a Rapidului şi o echipă foarte tânără, de mare perspectivă, care dacă se va menţine în această formulă va avea un cuvânt greu de spus în sezonul viitor. De cealaltă parte, antrenorul Rapidului, Dan Militaru, are serioase motive de îngrijorare în ceea ce priveşte subţirimea lotului, fiind nevoit să le folosească timp de 40 de minute pe Cristina Perţa şi Roxana Bejan şi câte aproximativ 35 pe Florina Diaconu şi Ana Pavel. În urma acestui rezultat, Olimpia Bucureşti rămâne pe locul 3 în serie, cu 5 victorii şi 4 înfrângeri, în timp ce Rapidul îşi mai îndulceşte puţin linia de clasament, obţinând a treia victorie din 9 partide şi urcând pe locul al cincilea.

În cealaltă partidă din seria SE, BC Teleorman a obţinut cea de-a zecea victorie consecutivă, 65:58 în deplasare contra Universităţii Craiova. După retragerea campioanei din Târgovişte, echipa teleormăneană nu are rivală în această serie, anunţându-se dispute foarte interesante cu echipele din Arad, Sfântu Gheorghe şi Satu Mare în play-off.

În seria NV ICIM Arad s-a impus la Alba Iulia poate mai strâns decât ar fi fost de aşteptat, scor 63:55, însă rămâne singura formaţie din această serie cu punctaj maxim. Sepsi Sfântu Gheorghe şi CSM Satu Mare au obţinut şi ele victorii scontate, în compania echipelor din Cluj-Napoca şi Oradea.
 
Seria SE

  • SCM U Craiova – BC Teleorman Alexandria 58:65
  • Olimpia Bucureşti – Rapid Bucureşti 62:78


Seria NV

  • Universitatea Cluj-Napoca – CSM Satu Mare 71:75
  • Sepsi Sfântu Gheorghe – CSM Oradea 81:48
  • U LPS Alba Iulia – ICIM Arad 55:63


 

 

Galerie imagini

Florina Diaconu, MVP-ul etapei

Articole din aceeasi categorie

Baschet feminin / Divizia A / 31 Ian. 2011

ICIM Arad - victorie zdrobitoare în faţa echipei din Teleorman, Rapid pierde greu la Timişoara

Foto bkfocus.com

CSM Satu Mare rămâne singura formaţie neînvinsă după 4 etape în seria A1, deşi în prima parte a campionatului nu impresionase în Seria Nord-Vest, fiind depăşită de ICIM Arad şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Sătmărencele s-au impus în deplasare, în faţa singurei...

Baschet feminin / Divizia A / 23 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet feminin

Foto www.bcteleorman.ro

SCM Craiova - a treia victorie consecutivă din tot atâtea partide, BC ICIM Arad - prima înfrângere a sezonului.

Pag. 1 din 10 | 2 art./pag. | Total 20 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole