Sfârşit de noiembrie 2010

sport101.ro - Revista presei sportive / Autor: Mihai Ionescu / Data: 26 Noi. 2010

ProSport ne prezintă un text aparţinând lui Adrian Păunescu, scris înainte de decembrie 1989, în care poetul a avut curajul să spună câteva adevăruri dureroase despre fotbalul românesc şi despre rolul nefast al echipelor militare, în special Steaua şi Dinamo (Victoria nefiind însă menajată nici ea). Este un text curajos, care din păcate pentru marele public de atunci (sau din fericire pentru integritatea fizică a autorului textului, depinde de perspectivă) nu a ajuns în librării, în pofida dorinţei lui Adrian Păunescu.

În aceeaşi publicaţie găsim un material despre Ovidiu Toniţa, component al echipei naţionale de rugby, care poate ajunge la cea de-a patra Cupă Mondială din carieră, performanţă rarisimă pe plan internaţional.

Unul dintre puţinele interviuri dedicate meciului de rugby România – Uruguay, decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială, poate fi găsit în secţiunea de sport a Evenimentului  Zilei. Este simptomatic, şi în acelaşi timp foarte trist, că un eveniment atât de important nu îşi găseşte locul pe care îl merită în paginile (fie ele şi de Internet) marilor publicaţii de specialitate.

În Gazeta Sporturilor puteţi găsi un interviu cu Dumitru Munteanu, fostul mare fotbalist al Petrolului Ploieşti din anii ’50-60. Este un text interesant, însă a cărui valoare este mult scăzută de lipsa de background istoric a autorului interviului.

Tot în Gazetă ne reîntâlnim cu un nume foarte mare al fotbalului românesc, Gheorghe Popescu, care ne vorbeşte despre câteva dintre ‘’ luminile şi umbrele’’ din cariera sa. Sunt câteva aspecte controversate în acest text, însă vă las plăcerea de a le descoperi singuri.

În Gândul de ieri, 25 noiembrie, Ion Iliescu vorbeşte despre ieşirea nervoasă a lui Sorin Cârţu de la Basel, precum şi despre fotbalul românesc. Chiar dacă, măcar parţial, cuvintele tari folosite de Ion Iliescu au acoperire în realitate, această ieşire la rampă a “lupului moralist” reprezintă o nouă sfidare a bunului simţ şi a memoriei victimelor din decembrie 1989 şi iunie 1990. Însă atunci când glasul raţiunii nu reuşeşte să se facă auzit, iar jurnaliştii nu respectă nici cele mai elementare norme deontologice, călăii devin repere morale şi vedete ale arenei publice.

România Liberă ne oferă un interviu cu una dintre cele mai importante atlete ale României, Gabriela Szabo. Îl puteţi citi aici.

Chiar dacă paginile web ale federaţiilor nu fac obiectul revistei presei , am ales să vă prezint şi un text despre Grigore Caracostea, părintele rugby-ului românesc, semnat de Mihai Cojocaru, care apare pe site-ul Federaţiei Române de Rugby.

Lectură plăcută !

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Revista presei sportive / Autor: Mihai Ionescu / 16 Dec. 2010

Tribut echipei naţionale de handbal feminin

După ce naţionala de rugby a fost prima căreia i-am dedicat integral o "revistă a presei", în urma calificării la Cupa Mondială, iată că a venit şi rândul echipei naţionale feminine de handbal, merituoasa calificată în semifinalele Campionatului European.

sport101.ro / Revista presei sportive / Autor: Mihai Ionescu / 06 Dec. 2010

Un intermezzo de Moş Nicolae

După o pauză destul de lungă, cauzată de penuria de articole interesante, Revista Presei revine cu o selecţie relativ bogată. Aş începe cu Sport365, care abordează un subiect mai puţin prezent în marile publicaţii sportive, şi anume prezenţele româneşti la Raliul Paris - Dakar 2011, secţiunea moto.

Pag. 1 din 4 | 2 art./pag. | Total 8 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole