17 Noiembrie 2010

sport101.ro - Revista presei sportive / Autor: Mihai Ionescu / Data: 17 Noi. 2010

Revista presei de ast─âzi este dominat─â de subiecte referitoare la partida amical─â de fotbal Italia – România, de la Klagenfurt.

Sport365 v─â propune o avancronic─â foarte consistent─â a meciului, cum nu am g─âsit pe site-urile marilor nume ale presei sportive. Este un material lung pentru aceste vremuri dominate de lecturi cât mai facile ┼či cu cât mai multe fotografii, în detrimentul  informa┼úiei de calitate, îns─â poate face diferen┼úa între cititorul superficial ┼či cel care are anumite exigen┼úe privind con┼úinutul unui articol.

Din Gazeta Sporturilor ┼či ProSport am selectat câte un articol referitor la miza selec┼úionerului R─âzvan Lucescu pe tinere┼úe ┼či reconstruc┼úie la echipa na┼úional─â. Cele dou─â materiale acord─â o aten┼úie special─â lui Cornel Râp─â, tân─ârul juc─âtor al O┼úelului Gala┼úi fiind anun┼úat titular în meciul împotriva Italiei.

În fine, sport.ro g─âse┼čte un nou subiect susceptibil a na┼čte controverse, plecând de la un material care se adreseaz─â suporterilor englezi care vor face deplasarea la Bucure┼čti, pentru a asista la meciul Steaua – FC Liverpool. Materialul în sine nu are nimic deosebit, care s─â merite s─â fie prezentat în aceast─â sec┼úiune, totu┼či am decis s─â vi-l supun aten┼úiei pentru c─â reprezint─â un exemplu al modului în care vede un str─âin România. Este o viziune construit─â atât pe fapte reale, cât ┼či pe anumite cli┼čee culturale (sau, dac─â vre┼úi, pe anumite elemente care au mai pu┼úin de-a face cu realitatea), ceea ce îmi aminte┼čte de modul în care vedeau vechii greci lumea (tot mai ciudat─â cu cât te aventurai  înspre Est) sau, pentru a avea un exemplu mai apropiat cu vreo 1500 de ani, de viziunea lui Marco Polo.

Dac─â îmi permite┼úi o recomandare de lectur─â în urma acestui articol nu foarte m─âgulitor despre România, v─â recomand seria de autor Lucian Boia, de la Editura Humanitas. Eu nu am fost dezam─âgit de timpul acordat, dimpotriv─â.
 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Revista presei sportive / Autor: Mihai Ionescu / 16 Dec. 2010

Tribut echipei naţionale de handbal feminin

Dup─â ce na┼úionala de rugby a fost prima c─âreia i-am dedicat integral o "revist─â a presei", în urma calific─ârii la Cupa Mondial─â, iat─â c─â a venit ┼či rândul echipei na┼úionale feminine de handbal, merituoasa calificat─â în semifinalele Campionatului European.

sport101.ro / Revista presei sportive / Autor: Mihai Ionescu / 06 Dec. 2010

Un intermezzo de Mo┼č Nicolae

Dup─â o pauz─â destul de lung─â, cauzat─â de penuria de articole interesante, Revista Presei revine cu o selec┼úie relativ bogat─â. A┼č începe cu Sport365, care abordeaz─â un subiect mai pu┼úin prezent în marile publica┼úii sportive, ┼či anume prezen┼úele române┼čti la Raliul Paris - Dakar 2011, sec┼úiunea moto.

Pag. 1 din 4 | 2 art./pag. | Total 8 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole