Wales Rally GB ÔÇô Ultima etapa de WRC din acest sezon

Stiri - Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / Data: 12 Noi. 2010

Ultima etap─â a celei mai importante competi┼úii din lumea raliurilor, WRC, se desf─â┼čoar─â în acest weekend în Marea Britanie, în regiunea Cardiff.  Aceasta nu este numai ultima etap─â a sezonului, ci ┼či ultima reprezenta┼úie a ma┼činilor WRC în configura┼úia actual─â. Începând cu sezonul viitor, ma┼činile WRC vor fi aproape identice cu cele S2000 din punct de vedere tehnic, cu excep┼úia motorului care va fi înlocuit cu o unitate de 1.6 litri turbo, cu injec┼úie direct─â.

Cel mai bun timp în shakedown-ul de joi a fost cel al lui Sebastien Ogier, urmat de campionul en-titre Sebastien Loeb, si de pilotul Citroen Junior, Dani Sordo. Al patrulea timp  a fost cel al lui Petter Solberg. Astfel cele mai bune patru rezultate ale shakedownului au fost ob┼úinute cu Citroen C4 WRC.

Startul propriu-zis al raliului s-a dat joi seara, odat─â cu începutul primei probe speciale, Cardiff Bay Barrage. De┼či este o prob─â de asfalt de doar 1,7 km, aceasta s-a dovedit spectaculoas─â. Aceasta a început la 19.30 (ora local─â), iar pilo┼úii au fost nevoi┼úi sa se lupte atât cu întunericul cât ┼či cu dezavantejele aduse de obligativitatea folosirii anvelopelor pentru macadam pe o prob─â de asfalt.

Vineri diminea┼úa s-au desf─â┼čurat probele speciale 2, 3 ┼či 4. Latvala, la volanul unui Ford Focus WRC, a avut cel mai bun timp în PS 2, urmat de Petter Solberg si Sebastien Loeb. În proba speciala 3, pilo┼úii de uzina Citroen, Loeb ┼či Sordo, au ocupat primele dou─â locuri, urma┼úi de Petter Solberg.  Ultima prob─â a dimine┼úii l-a adus pe Latvala din nou pe prima pozi┼úie. Acesta a avut doar 3.2 secunde avans fa┼ú─â de Loeb la finalul probei, iar norvegianul Petter Solberg a pierdut locul 2 al probei la doar 0.3 secunde.


Dup─â primele patru probe ale raliului, clasamentul  pilo┼úilor din clasa WRC este:
     Pilot               Timp Total            
1.  LATVALA        38:33.0
2.  LOEB              38:34.4
3.  P. SOLBERG    38:34.9
4.  OGIER        38:40.1
5.  D. SORDO        38:56.7
6.  M. HIRVONEN    38:58.7
7.  H. SOLBERG    39:53.9
8.  M. ØSTBERG    40:11.8
9.  WILSON        40:18.7
10. K. RÄIKKÖNEN    40:50.5
11 K. BLOCK      40:56.0

Referin┼úe: WRC, walesrallygb.com    Foto: worldrallypics.com

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 14 Mar. 2011

Raliul Mexicului: Loeb c├ó┼čtig─â pentru a cincea oar─â consecutiv

În Mexic s-a desf─â┼čurat între 3 ┼či 6 martie a doua etap─â a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de raliuri ┼či totodata prima etap─â de macadam. Anul acesta raliul a început cu o prob─â special─â desf─â┼čurat─â pe strazile ora┼čului Guanajuato.

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 21 Ian. 2011

Raliul Monte Carlo PS1-PS9

La finalul primei zile de concurs (PS1-PS4) liderul clasamentului general era campionul en-titre al IRC, Juho Hanninen. Pilotul Skoda avea un avans de 44,5 secunde fa┼ú─â de ocupantul pozitie secunde, Freddy Loix. Petter Solberg a încheiat ziua pe pozi┼úia a treia...  

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole